Pesme i priče Mire Vasiljević: "Đerdan je moja zaostavština, moja vera u mladost i lepotu"

Od oca je nasledila muzikalnost, od majke optimizam i upornost, i sve je to tako nesebično prenosila na svoje dame u "Đerdanu"

Komentari

  • Tomislav

    5. avgust 2023 | 05:01

    Hvala Miri Vasiljevic za sva dela sto nam je ostavila, pocev od divnih pesma koje je od pevala. Podjednako je dobor pevala izovrne, starogradske i novokomponovane pesme; retko je pevacica koje su to mogle to urade. A koliko je samo pevacica proslo kroz njen Djerdan. Svaka o njih nemoze da prica o svojoj karijeri a da ne pomene MIru. Hvala joj do neba.

  • Mile

    29. mart 2023 | 17:55

    Tesko je poverovati da je proslo vec cetiri godine od kako nas je Mira Vasiljevic napustila. Mi koji smo je volelei i dalje slusamo njen bogati repertoar. Bila je dama, bila spremna svakome da pomogne i imala vrlo korektan odnos sa kolegama pa neki od njih rekli da njihova omiljena pevacica. Na pocetku karijere, Saban Saulic je izjavio da su njegomi omiljeni pevaci Mira i Kvaka. Ismet Krcic reko da iz njegove genracije voli da slusa Miru. Mica Teofilovic reako da je mira njegov idol i da je srecan svaki put kada nastupa sa njom. Desanka Maksimovic je mnogo volela i cenila i inistirala da Mira snimi neki njen tekst. Dobrica Erica kao kritcar rekao posle jednog nastupa Mire i Djerdana: lepo ti je stice na kraj dana uz zveckanje Mirinog Dejrdana. Hvala joj sto je bila takva i ostavila nam bezbroj pesama da i dalje uzviamo.

  • Danko

    25. mart 2023 | 14:42

    Hvala sto ste se setili Mire Vasiljevic cetiri godine posle njene smrti. Mira je bila veliki umetnik i izvanredan pedagog. Mnogo je vodila racuan o svojoj karijeri i pesmama koje je snimala. Mnoge su danas nadzivele nju.: Sini Munjo, Danas mi je dragom rodjendan, Zivot pise uspomene, Prazan medaljon, Sumadija u jesenje dane, Vreme nema miljenika, Godine su prolazile. Hvala joj za sve sto je uradila za nasu estradu i sto je bila veliki profesionalac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA