Vreme čitanja: oko 2 min.

Hasan Dudić o jednoj "Nataši" i Dragom Domiću senioru: Šlager i šmekeraj na šabački način

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sredinom 90-ih Dragi Domić je objavio još jedan album sa presnimljenom verzojom "Nataše" i sa još nekoliko Hasanovih pesama

  • 1
Muzička apoteka, Dragi Domić, Hasan Dudić Foto: Youtube/Nikad nije kasno, ATA Images/Antonio Ahel

"Najlepša si meni bila,

tako draga, tako mila,

još se sećam tvog uvojka,

bila si mi ti devojka.

Hteo sam da se s tobom ženim,

da ti budeš moja mlada,

o, ništa više nismo sada,

o, ništa više nismo sada.

Kaži ko je od nas kriv

i što prođe ljubav naša,

moja draga Nataša,

moja Nataša.

Tamo gde si s drugim pošla

čujem nisi sreću našla

i kažu da tužno živiš,

nemoj zato da me kriviš."

(Hasan Dudić - Miki Jovičić)

Kada izvučete stihove iz ove pesme i kada ih odrecitujete, zazvučaće kao biser iz antologije ljubavne poezije. "Nataša" je podelila sudbinu svoga pevača - tu je negde, ima težinu, a nije popularna. Ipak, "Nataša" je obeležila karijeru Dragog Domića seniora.

- Takvu pesmu može da napiše samo jedna takva ljudina i jedan takav poeta kakav je bio Miki Jovićić, moj najplodniji tekstopisac. Bio sam svedok njegovih najvrućih emocija, i hvala mu što ih je tako nesebično podario za moje kompozicije - kaže Hasan Dudić.

- "Natašu" može da napiše samo čovek koji je bolovao i umro zbog ljubavi. Zbog težine pesme i njene emocije i ja sam kao kompozitor okupio pravu elitu - ansambl Đorđa Dorđevića Piloša, aranžera Dragog Jelića iz "Generacije 5" i našeg šabačkog unikata Dragog Domića.

1984. godine u izdanju Jugodiska pojavio se album prvenac Dragog Domića sa osam pesama Hasana Dudića: "Nataša", "Hej, mala, ne diraj me", "Hoću s tobom nežna milovanja" (presnimila Sneža Đurišić), "Ti si mi jedina", "Oj, meseče, zavodniče", "Večeras dušo najlepša budi", "Grešan je ko ljubav krade", "Ljubav moja pripala je drugom".

- Dragi je dete iz naše Šabačke mahale, tu negde Šabanova generacija. Moja tetka je kupila Šabanu jednu klavirnu harmoniku, ali Šaban nije hteo da vežba pa su je prodali u Domiće. Dragi je izrastao u vrsnog harmonikaša i šmekericu koji je znao na gospodski način da donese pesmu.

- Bio je pravi šlager majstor na harmonici, skidao je Arsena Dedića, romanse, starogradske, sevdalinke. Dragi je kompletan muzičar koji ima dušu za gospodsku pesmu. Iako dinara nije uložio u reklamu, "Nataša" se zavrtela na Radio Šapcu i Studju B. Zbog ove prelepe pesme i Dragog su u Šapcu prozvali Nataša.

Sredinom 90-ih Dragi Domić je objavio još jedan album sa presnimljenom verzojom "Nataše" i sa još nekoliko Hasanovih pesama: "Ti samo znaš", "Kasno je nevero moja", "Sećaš li se Majo maja", "Šta nose dani", "Hej, ženo sa očima plavim". Na ovom albumu Dragi Domić je presnimio i Kvakinu pesmu "Ljubi me, ljubi, voljena".

- Komponovao sam za Dragog dva albuma, dao sam mu lepe pesme, ali on je jednostavno bio lenj za estradu. Dragi Domić je pevač koji kod mene ima mnogo kredita jer je beskrajno muzikalan. Sećam se, povedem ga na turneju, ne zna nijednu moju pesmu, a na licu mesta improvizuje da zvuči k'o lutka.

- Jednostavno, za Dragog i mene nema tajni u muzici - može narodna, može zabavna, može gradska, može međugradska. Bile su to godine i dobrih pesama i dobroh majstora - donesem demo snimak, predam Bori Višnjičkom, Brani Đokiću, Dragom Iliću i kažem vaše je samo da raspišete note.

(Goran Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zana

    25. mart 2023 | 18:32

    Domic je jedan veliki gospodin. Bilo je uživanje slušati ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA