Fudbalske legende igrale za decu: Potrebno još 9.000 evra, poznati glumac je prvi koji je dobio žuti karton u istoriji humanitarnih mečeva (VIDEO)

Akcija je uspela, ali pomoć je i dalje potrebna

  • 0

Više od 6.000 evra prikupljeno je tokom humanitarne utakmice u Užicu u akciji "Asovi za decu" sa ciljem da se pomogne kupovini najmodernijeg ultrazvučnog aparata za regionalni Centar za veštačku i vantelesnu oplodnju koji će biti otvoren pri Opštoj bolnici u Užicu.

Pomenuti iznos prikupljen je zahvaljujući velikoj humanosti ljudi koji su sa tribina stadiona Slobode po kiši bodrili fudbalske asove, kao i onima koji su slali SMS poruke i uz pomoć sponzora.

- Asovi za decu dobili su prvo poluvreme u borbi za nove živote, a za pravu pobedu potrebno je još 9.000 evra, pa pozivamo sve ljude velikog srca da zajedno pobedimo i u ovoj važnoj utakmici, a umesto golova na terenu dovoljno je poslati SMS na 3331 i tako donirati 100 dinara - ističu humanitarni aktivisti u saopštenju.

Foto: Promo Foto: Promo

Publika se u subotu na tribinama na Gradskom stadionu u Užicu podsetila sjajnih bravura Ljubinka Drulovića, Zorana Njeguša, Damira Čakara i drugih fudbalskih legendi koji su tog popodneva kotrljali loptu u humanitarne svrhe, a proslavljenim fudbalerima pridružio se i slavni srpski glumac Nenad Okanović, koji je verovatno jedini učesnik koji je u istoriji održavanja humanitarnih utakmica uspeo da dobije žuti karton.

Treneri timova Milovan Rajevac i Radovan Ćurčić bili su zadovoljni nerešenim rezultatom 6:6, kojim su doajeni domaćeg fudbala pokazali da ih velika kiša nije omela da ostave srce na terenu i vise puta zatresu mrežu druge ekipe. Iako su im golovi bili razdvojeni, ova dva tima nikako nisu bile protivničke ekipe, jer su se zajedničkim snagama borili za nove živote!

Foto: Promo Foto: Promo

Užičani su prepoznali važnost ove utakmice, pa ih ni jaka kiša nije omela da dođu na stadion i navijaju na ovom jedinstvenom fudbalskom spektaklu. Značajan uticaj na uspeh akcije imali su i mediji koji su dali prostor ovom događaju i istakli njegovu važnost, ali i poznate ličnosti kao što su Miloš Biković, Jelisaveta Orašanin, Viktor Savić, Andrija Milošević, Ana Stanić i mnogi drugi, koji su pozvali svoje obožavaoce da slanjem SMS-a učestvuju u prikupljanju sredstava za novi ultrazvučni aparat za užičku bolnicu.

Utakmica je završena rezultatom 6:6, a najvažnije je da je nastavljena akcija "Asovi za decu", nakon što je prošle godine na humanitarnom meču u Humskoj sakupljeno 120.000 evra za decu obolelu od raka.

Organizatori meča uz Jovana Simića i EXIT fondacije, bili su još i Grad Užice, udruženje "Roditelj" i humanitarni aktivista i heroj akcije "Bitka za bebe" Zoran Milovanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA