ŠIFRA DESPOT: Počinje snimanje nove serije Radoša Bajića (FOTO)

Emitovanje serije "Šifra Despot" počinje u februaru 2018. na televiziji "PInk", a biće snimljeno 60 epizoda

  • 7

U Beogradu je danas počelo snimanje serije "Šifra Despot" čiji je autor i scenarista Radoš Bajić a premijera se očekuje u febuaru 2018, na televiziji "Pink".

Planirano je da se snimi 60 epizoda, u ukupnom trajanju od više od 2.400 minuta, a serija "Šifra Despot" će se emitovati u udarnim terminima "Pinka".

"Šifra Despot" je elegična socijalna komedija naravi i mentaliteta, smeštena u ambijent metropole, ali podjednako i u autentična srpska predgrađa, varošice, gradove, sela, zaseoke... Ne napuštajući ni jednog trenutka životne vratolomije glavnog junaka serije, pomalo nespretnog i taličnog, ali veoma talentovanog kompjuterskog programera Despota Despotovića (igra ga Đorđe Marković), od oca Živote (Radoslav Milenković), penizonisanog potpukovnika i majke Rumenke (Branka Šelić), kondukterke u invalidskoj penziji, serija će u tematskom, vizuelnom i socijalnom smislu oslikati vreme u kom živimo.

Foto: Promo/TV Pink

Nastojanje glavnog lika da preživi i da obezbedi sopstvenu egzistenciju kao jedini zaposleni u svojoj softverskoj kući "Despot & Co", u svakoj od 60 epizoda vodiće njega i gledaoce serije na najrazličitije lokacije i socijalne sredine - na farmu ćurki, u fitnes centar, bolnice, fabrike, advokatske kancelarije, u nevladine organizacije, političke partije, staračke domove, sportske klubove, kladionice, banke, škole plesa, modne salone i mnoga druga mesta – što predstavlja izvanredan dramaturški i scenaristički okvir za razvoj komediografskih odnosa, kojim će pored društveno odgovorih tema, koje će serija tretirati, gledaoci biti u prilici da se zabave, relaksiraju uz zdrav i nepatvoreni humor na temljima srpskog mentaliteta - koji autor Radoš Bajić izvanredno dobro poznaje, navodi se u saopštenju TV "Pink".

Foto: Promo/TV Pink

U TV seriji"Šifra Despot" igraće više od 150 značajnih i afirmisanih srpskih glumaca, ali i mladih talenata i debitanata: Đorđe Marković, Radoslav Milenković, Branka Šelić, Ljiljana Stjepanović, Tamara Krcunović, Olga Odanović, Radoš Bajić, Mihajlo Janketić, Lidija Vukićević, Branislav Lečić, Katarina Gojković, Dubravko Jovanović, Marijana Mićić, Sofija Rajović, Iva Štrljić, Ivan Bosiljčić, Nenad Heraković, Mikica Petronijević, Nedeljko Bajić, Nikola Džamić, Suzana Mančić, Miroljub Trošić Đoda, Dejan Tončić, Saša Pilipović, Aleksandar Filimonović, Marko Gvero, Vlada Aleksić, Radoje Čupić, Vladan Živković, Olja Lević, Danica Maksimović, Zinaida Dedakin, Nela Mihailović, Danica Todorović, Milija Vuković, Milan Kalinić, Anastasia Mandić, Isidora Minić, Mirko Babić, Helena Petrović, Nada Macanković i drugi.

Serija će biti snimana najsavremenijom tehnikom ARI ALEXA tokom 165 snimajućih dana, na lokacijama u Beogradu, u Smederevskoj Planaci, Vrnjačkoj Banji, u Irigu, Šapcu i mnogim drugim gradovima i selima širom Srbije.

Foto: Promo/TV Pink

Za sektor režije, po pozivu autora Radoša Bajića, pored njega biće zadužen i naš istaknuti filmski TV stvaralac Dejan Zečević, reditelj mnogih uspešnih TV serija i filmova. Pomoćnik režije je Ivan Zacero, a saradnici na scenariju su dramaturg Maja Todorić i reditelj Milan Konjević.

Autorsku ekipu "Contrast Studios" čini proverni kreativni tim koji sačinjavaju:

Direktor fotografije Predrag Jočoć, montažeri Stevan Marić i Aleksandar Popović, dizajner tona Igor Perović sa svojim timom. Scenograf je Dragan Mićanović, sa svojim pomoćnikom Dejanom Vidićem, kostimograf Ivana Nestorović, a masker Mirjana Stevović. PR izvršne produkcije serije je Ivona Alurac-Bajić. Izvršni producenti/ Direktori projekta su: Jelena Bajić - Jočić i Nedeljko Bajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drug shoku

    20. septembar 2017 | 14:40

    Evo jednog gledaoca izgubio, zbog toga što igra i nepismeni kalinić

  • saj

    21. septembar 2017 | 07:18

    e jedva cekam...

  • stvarno?

    20. septembar 2017 | 21:49

    On se nikad nece ostvariti ni kao glumac niti pak kao reziser.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA