Hvala Srbijo, pustili ste me da glođem koske! Legendarni Čkalja je preminuo pre 14 godina a njegove reči i dalje bole

Miodrag Petrović Čkalja je umro 20. oktobra 2003. skoro zaboravljen od svih

  • 27

Čuveni glumac Miodrag Petrović Čkalja preminuo je na današnji dan pre 14 godina, skoro zaboravljen od svih, a godinu dana pred smrt, Čkalja je održao potresan govor kada je primio nagradu "Car Konstantin" za životno delo.

Čkalja drži lekciju o gradu iz "malo boljeg sutra": Samo on je umeo tako da nas nasmeje (VIDEO)

Poslednjih nekoliko godina života, Čkalja se retko pojavljivao u javnosti, i žalio se da su ga i kolege zaboravile, kao i da ne može da živi od bedne penzije.

Te 2002. kada mu je uručena nagrada "Car Konstantin", legendarni glumac je održao govor koji je dirnuo sve u srce.

- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde - rekao je Čkalja i potom dodao rečenicu koja i dalje odzvanja u glavama svih koji su je čuli:

- Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem koske...

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA