SIN JOJ JE POGINUO KADA JE IMAO ŠEST GODINA: Teška sudbina pevačice koju je volela cela bivša Jugoslavija

Legendarna pevačica Ksenija Cicvarić proslavila se svojim izvođenjem izvornih pesama

  • 3

Ksenija Cicvarić, koja je preminula pre 10 godina, bila je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih pevačica na prostoru nekadašnje Jugoslavije. Imala je fantastičan glas, a izvođenjem izvornih pesama kao što su "Sejdefu majka buđaše", "Oj vesela veselice" i "Milica jedna u majke", osvojila je publiku za sva vremena.

Slavna pevačica iz Crne Gore imala je lepe, ali i teške momente u svom životu. Posle rata, koji je teško podnela, udala se za pilota JAT-a Nikolu Novakovića iz Makedonije, s kojim je dobila troje dece. Budući da je njen muž bio informbirovac, morao je da pobegne. On je na kraju uhvaćen i odveden u logor, piše magazinnina.me.

Nakon što je boravila u Makedoniji, Ksenija se vratila u Podgoricu i radila teške kako bi prehranila decu. Ubrzo je počela da peva, a njen talenat i te kako je bio primetan. Snimila je veliki broj pesama, a njeni koncerti bili su sjajno posećeni.

Budući da nije imala nikakve vesti o svom mužu, preudala se za Miloja Cicvarića. Dva dana nakon što je dobila sina Žarka, njen sin šestogodišnji Vladimir poginuo je u saobraćajnoj nesreći nedaleko od njihove kuće.

Posle se sa porodicom preselila u Beograd, a njena karijera je išla uzlaznom linijom. Postala je veoma popularna, a za Radio Beograd snimila je 72 pesme. Posle smrti muža obolela je od astme. Ksenija Cicvarić preminula je 11. februara. 2007. godine u Beogradu, imala je 72 godine.

Pogledajte kako je Ksenija Cicvarić otpevala pesmu "Sejdefu majka buđaše":

(Telegraf.rs/izvor: magazinnina.me )

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kale

    8. novembar 2017 | 00:30

    Г-ђу Ксенију и њеног сина Жарка, упознала сам у КБЦ Бежанијска коса. Астма нам је заједничка болест. Дивна је била. Има две унуке, старија је име добила по њој, а син је радио на аеродрому.

  • Rada Vešović

    8. novembar 2017 | 07:55

    teške su sudbine svih onih čije su porodice osjetile posledice nevino osuđenih samo što su voljeli Rusiju.

  • Donja Murtulica

    8. novembar 2017 | 13:42

    Ksenija je bila i ostala legenda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA