Dado Polumenta pokrenuo veliku internet prevaru u Srbiji! Šerovao fotografiju slepe bebe, ne sluteći da je i on žrtva krađe

Klonite se ovakvih objava i nemojte da ih šerujete

  • 1

Kada je pevač Dado Polumenta šerovao fotografiju bebe kojoj treba novčana pomoć verovatno je u najboljoj nameri, i iz želje da pomogne, podelio internet prevaru. U objavi se navodi da je beba rođena slepa i da joj za operaciju treba 200.000 evra, a da će operaciju platiti WhatsApp, ako se slika pošalje preko ove aplikacije, 2.000 puta.

Najnovija svetska prevara broj 1: Nikako ne nasedajte na ono što piše u ovom e-mailu (FOTO)

WhatsApp je objavio da ne daje humanitarne donacije za deljenje fotografija, poruka ili postova. Stoga, korisnici aplikacije ne treba da šeruju posrove sa instrukcijama da se objavi slika ili poruka da bi se prikupio novac za nekoga kome je potreban. Pa su i objavili primere lažnih vesti i prevara koje trenutno cirkulišu na ovoj platformi, piše onlinethreatsalerts.com.

U jednom se poziva na prikupljanje pomoći za devojčicu koja treba da operiše mozak, a u drugoj za bebu koja je rođena slepa i kojoj je neophodno 200.000 dolara za operaciju.

Ova prevara, navodi se dalje, neće oštetiti vaš kompjuter ili mobilni telefon, ali će uzrokovati da milioni WhatsApp korisnika budu "preplavljeni" postovima i porukama sa dezinformacijama koje će im poslati prijatelji. Svi oni će misliti da čine nešto humano za nekoga kome treba novčana pomoć.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA