≫ 

Lepota i turizam idu zajedno! Anđelija i Tea ponosno predstavljale Srbiju i Crnu Goru na izboru za mis sveta (FOTO)

- Naši ambasadori lepote Anđelija i Tea su mesec dana kroz medije i događaje u Kini afirmisale lepotu našeg naroda, naših država i turističke potencijale - rekla je Vesna da Vinča

  • 1

Magična Kina je ove godine bila centar lepote čitavog sveta. Predstavnice 118 država mesec dana putovale su Južnom Kinom, pravile spektakle i slale medijima širom sveta najlepše priče i magiju ove daleke i egzotične zemlje. Miss World 2017 takmičenje konačno je završeno u Sanji na ostrvu Hajnan, jedinom tropskom delu Kine.

Organizacija Miss World Jersey Ltd, koju već 67 godina vodi Džulija Morli, u saradnji sa nekoliko kanala kineske državne TV / CCTV je producirala do sada neviđeni spektakl. Najveći deo programa bio je posvećen humanitarnim aktivnostima svetske organzacije i nacionalnih organizacija, a najveće priznanje za humanost ove godine je dodeljeno filipinskom svešteniku Rokiju (Father Rocky) koji godišnje spašava stotine dece beskućnika.

Foto: Promo/Miss Yu

Svi ovi neverovatni događaji prethodili su onom najvažnijem i najspektakularnijem a to je finalna noć! Pobednica ovog takmičenja je prelepa Miss Indije Manushi Chhillar, studentkinja medicine, dok su naše predstavnice bile Anđelija Rogić, Miss Srbije i Tea Babić, Miss Crne Gore. Veoma smo ponosni na njih, predstavile su nas u najboljem svetlu a svet je kroz njihove priče upoznao ove dve neverovatne države.

Foto: Promo/Miss Yu

Nacionalna direktorka za Srbiju i Crnu Goru, novinarka Vesna de Vinča kaže:

- Čast mi je štosam i ove godine bila deo tima Miss World koji je dao punu podršku konceptu Beauty with purpose/ Lepota sa smislom koji je osmislila Džulija Morli. Kina ulaže godišnje na desetine miliona u organizaciju Miss World koja se već sedmi put održava u Sanji pod licencom Julije Morley a to nam govori koliko ovo takmičenje doprinosi turizmu i afirmaciji Sanje.

Foto: Promo/Miss Yu

- Takođe, i državna kompanija „Put Svile“ glavni je sponzor ovog takmičenja. Neverovatno je koliko poverenja Kina već godinama ima u Džuliju Morli i njenu organizaciju. Naša nacionalna organizacija daje doprinos dodeljujući fakultetske stipendije finalistkinjama u Srbiji i Crnoj Gori, povezujući lepotu tela sa lepotom duha i obrazovanjem. Do sada smo dodelili preko 300 stipendija i time usmerili naše finalistkinje ka visokom obrazovanju što ujedno smatram svojom ličnom misijom.

Foto: Promo/Miss Yu

- Naši ambasadori lepote Anđelija i Tea su mesec dana kroz medije i događaje u Kini afirmisale lepotu našeg naroda, naših država i turističke potencijale. Nastavljamo i dalje da otkrivamo svetu najlepšu stranu naše kulture i tradicije jer je ovo takmičenje pratilo 160 zemalja a finalno veče oko dve milijarde ljudi - zaključuje ona.

Naše Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije Srbije kao i Turistička organizacija Srbije pomogli su nam tako što su spremili adekvatne reprezentativne suvenire i monografiju o Srbiji koju je Anđelija poklonila ovom prilikom a nalaziće se u internacionalnoj biblioteci u Kini. Neizmerno smo im zahvalni na podršci jer na ovakve načine zajedno afirmišemo turističku mapu Srbije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    25. novembar 2017 | 13:59

    kakve veze mo imamo sa crnom gorom,oni su priznali “nezavisno”kosovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA