≫ 

Zvao sam ga PRINC GLUME... Sa suzama u očima, Vlasta Velisavljević jedva smogao snage da priča o Nebojši Glogovcu (VIDEO)

- Raditi sa Glogovcem... Šta to sad znači? Ništa... - neutešan je Vlasta Vlaisavljević koji je sa Nebojšom Glogovcem igrao u predstavi "Hamlet"

  • 16

Doajen srpskog glumišta Vlasta Velisavljević jedva je izgovarao reči dok se prisećao dana provedenih sa svojim mlađim kolegom Nebojšom Glogovcem (48), koji je usled opake bolesti preminuo danas, 9. februara, u Beogradu

Emotivni prizor ispred stana Nebojše Glogovca: Tužna ruža ostavljena na ulazu zgrade (FOTO)

Vlasta i Nebojša prvi put su se sreli u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u predstavi "Lažni car Šćepan mali" Mirka Kovača, u režiji Branislava Mićunovića, a igrali su zajedno i u predstavi "Hamlet" koju je Glogovac izvodio sve do nedavno, dok ga opaka bolest nije pokosila.

- Teško je uopšte i govoriti o tome... Bolje bi bilo da je on na mom mestu, pa da on priča nešto... Ne znam šta da vam kažem, nepravda je to velika. Raditi sa Glogovcem...šta to sad znači? Ništa... - jedva je govorio Vlasta u emisiji "150 minuta", koji za Glogovca ima samo reči hvale.

Printskrin: TV Prva/150 minuta

Sa očima punim suza rekao je kako je Nebojša voleo motoristiku, voleo motore (kako ovog tužnog dana izgleda njegova omiljena "igračka" pogledajte OVDE), a poslednji njihov susret bio je u Rijeci, gde su boravili nekoliko dana.

- Ja nisam znao da je to poslednji put. Nepravda...šta da vam kažem...

Foto: Promo

A o tome da li je ostala nedorečena neka poruka upućena Nebojši, kojeg je inače zvao "princ glume", Vlasta kaže da njima za komunikaciju reči nisu bile potrebne.

- Ne... Nije bila potrebna priča... Igrali smo zajedno u "Hamletu", ja sam, eto, nekim okolnostima igrao duha, tj. njegovog oca... Pamtim samo da kad smo posle predstave, posle poklona odlazili, on me... - nije mogao Vlasta da završi rečenicu.

Printskrin: TV Prva/150 minuta

"Moj stariji brat i učitelj zauvek, umro si na isti dan kad i moj otac": Bebanove suze i smeh za Glogovcem koji nas je napustio

Srpska glumačka scena ostala je bez jednog od svojih najvećih glumaca. Neverica, tuga i bol za preranim odlaskom Nebojše Glogovca ne jenjavaju. Nebojša je rođen 30. avgusta 1969. godine u Trebinju, a javnost je za njegovo teško zdravstveno stanje saznala 30. januara. Za sobom je ostavio nevenčanu suprugu Milicu Šćepanović sa kojom ima 16-mesečnu ćerkicu Sunčicu, kao i sinove Marka i Gavrila iz braka sa Minom Glogovac. Za Glogovcem žali i čitavi region.

Foto: ATA Images

Nebojša Glogovac biće sahranjen u ponedeljak, 12. februara, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. 

VIDEO: Nebojša Glogovac, velikan koji nas je prerano napustio

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Kovinic

    9. februar 2018 | 20:37

    Povivaj u miru s andjelima Prince !

  • S. M.

    9. februar 2018 | 23:32

    Neka ti je laka zemlja dobri covece,glumcino. Nema coveka u Srbiji koji te iskreno ne zsli a i u bivsim republikama.

  • рмб

    9. februar 2018 | 22:07

    Подај му, Господе, царство и учешће у Твом бесконачном и блаженом животу. Амин.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA