≫ 

Tamo za mene i dalje čuvaju metak: Balašević u Hrvatskoj pričao o Banjaluci u koju, kako je rekao, nikad više neće kročiti

Tokom koncerta u Splitu muzičar je po tradiciji održao više govora

Đorđe Balašević nastupio je u petak veče u punoj Spaladium areni u Splitu.

Kao što je i običaj kada je on u pitanju, svakoj pesmi na pomenutom koncertu prethodio je kratki govor - sećanje, ili anegdota, a sve što je muzičar rekao publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

PLATIĆETE MI ZA SVE! Balašević prekinuo koncert u Zagrebu i iznenadio publiku onim što je uradio!

Tako je, u najavi kultne pesme "Život je more" rekao kako bi voleo da je rođen na Braču, gde je u Sutivanu 1978. godine prvi put otpevao pomenuti klasik.

Pre pesme "Nevernik" bez čijih stihova "Dobro veče, Banjaluko" ne može da prođe nijedan Balaševićem koncert, on je rekao kako su još uvek na snazi poruke koje su mu stizale iz tog grada, a sve sa istom suštinom - da tamo nije dobrodošao.

Foto: Telegraf

Kako piše Slobodna Dalmacija, Đorđe je rekao da "tamo za njega čuvaju metak", a nešto kasnije rekao je kako je svet njegova domovina i da u njegovim pesmama svi na prostorima bivše Jugoslavije govore istim jezikom - onim kojim govori srce.

Podsetimo, Balašević je u intervjuu za NIN, na temu odlaska u Banjaluku, rekao sledeće:

- To je grad iz kojeg mi stalno šalju neke poruke. Čuvamo metak za tebe. A, onda sam ja odgovorio: "Super... Mislim, nije lepo što čuvate metak za mene, ali je lepo što ste neki ipak sačuvali...".

Kako se godinama unazad navodi, razlog zbog kog Balašević nije dobrodošao u Banjaluku jeste taj što je, navodno, jednom prilikom posle rata rekao: "Doći ću u Banjaluku, kada budu na koncertu svi oni koji su bili na zadnjem koncertu”.

Balašević, "Nevernik":

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dule

    10. mart 2018 | 15:07

    Čovek koga slušaju još samo Hrvati i domaći hajteri..

  • Mance

    10. mart 2018 | 18:08

    Nikad ali nikad nisi spomenuo stradanje srba,jevreja i roma.ides na noge onima koji su od jasenovca napravili vrtic i izvidzacki dom strasno moj balasevicu.pricas o ratovima koje su poceli srbi ti stvar o nisi normalan covjek pjevas u sarajevu tu fali 200.000 srba pjevas u zagrebu tu ih vise i nema u citavoj ndh fali 400.000 nasih sunarodnika moj balasevicu

  • borac vrs

    10. mart 2018 | 16:29

    Nisi pozeljan ne u B.Luci ni u jednom milimetru Republike Srpske.Sjeti se pljuvanja po mrtvim vonicima srpskim sirom rep.srpske i hrvatske.Sjeti se svoga interviua za hrvatske novine iz 1992 god.Pokazi svoju hdza karticu sa brojem 20 izdanu u osijeku..treba li jos..i nemoj ni zeljeti u Srpsku ,,niko te ne zeli osim oni koji mrze srbe..i koji divane iskrivljnim hrvatskim jezikom..koji ti posprdno zoves srpskim..daleko ti lijepa kuca i idi njima u split zagreb osijek i sarajevo..ti si njihov..nas nikada nisi ni bio...divanim ti cistim republika srpskim jezikom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA