Hrvatski evrovizijski tim laže: Rumunski muzičar tvrdi da je hrvatska pesma za "Evrosong" plagijat

Poslušajte obe pesme, pa procenite sami

  • 8

Franka Batelić predstavljaće Hrvatsku na pesmi "Evrovizije" sa pesmom "Crazy", međutim, stigle su i optužbe da je ova pesma navodno plagijat. Bar tako tvrdi rumunski muzičar Guez.

- Ok, ovo sra*e postaje preglupo. Hrvatski evrovizijski tim laže. Ne postoji besplatna instrumentalna verzija. A mi smo s ovim projektom počeli 11. januara 2018. godine. Producent je prodao bit ili ga iznajmio dva puta. Prestanite da lažete o meni, Rumunija ne krade pesme od Hrvatske. Šaljem poljupce. I odje*ite s Evrosonga - naveo je on na Fejsbuku.

Menadžer Franke Batelić demantovao da se radi o plagijatu.

- Pesma "Crazy" je autorsko delo teama Karpo medija, na kojoj je, uz Branimira Mihaljevića, produkciju radio Denis Mevlja, poznat i pod umetničkim imenom Denzel Beats, a tekst i vokalne deonice radila je Franka. Na razvoju pesme, u saradnji s HRT-om, intenzivno se radi od decembra. Izvođač koji je iskoristio pesmu "Crazy" kao podlogu za svoju rep obradu potpisao je Denzel Beatsa (Denis Mevlja) - rekao je za Siniša Bevanda za Index.hr.

Poslušajte obe pesme, pa procenite sami.

Franka Batelić - "Crazy":

Guez - "Ceea ce iubim":

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA