Bog mi nije dao dar za poslušnost: Tanja Bošković otvoreno o želji da se zamonaši

- Mora čovek da bude svestan svojih nemoći. Ja nemam moć poslušanja, to je veliki dar, a ja sam bila buntovnica u mladosti - kaže glumica

  • 4

Tanja Bošković uvek je bila otvorena u razgovorima na razne teme, a jedna od njih svakako je i vera te njena posvećenost Bogu.

Međutim, glumica se sada dotakla i teme monaštva, rekavši kako bi volela da postane monahinja, ali sa je svesna svojih mana i onoga što joj fali da bi načinila taj korak.

- Razmišljala sam o tome. Međutim, mora čovek da bude svestan svojih nemoći. Ja nemam moć poslušanja, to je veliki dar, a ja sam bila buntovnica u mladosti. Ali, postoji nešto u kreativnom biću krajnje neposlušno. Starac Porfirije u svojoj knjizi piše, između ostalog, o tome da je da je kao mlad monah imao duhovnika koji mu je govorio šta sve treba da radi. Njegovo kreativno biće poželelo je da izrezbari kednu grančicu i učinio je to, ali je dobio batine od duhovnika pošto nije tražio blagoslov. Da ne bih i ja dobijala batine, mada niko meni drugi ne treba da me kažnjava, sama to najbolje činim, prestala sam da maštam o monaškom životu. Meni je Bog dao darove da živim u svetu i hvala mu na tome, nisam zaslužila ni to. Veliki je poziv od Boga, i to je blagoslov veliki za one koji su pozvani da idu u monaštvo. Ja nisam. Meni Bog to nije dao. Dao mi je darove razne, za prijateljstvo, za borbu, za umetnost, dao mi je snagu lava, ali za poslušanje nije

- Daj Bože, volela bih to. Odnosno, da Bog omogući da se opametim. Primetila sam da mi je pamet bliža kad ćutim. To je istina. Ima ona divna knjiga "Nesveti a sveti i druge priče", koju svima preporučuje. Valja čitati, bolji ćemo biti - rekla je Tanja u intervjuu za Gloriju.

Foto: ATA Images

- Kada sam bila mlađa imala sam mnogo snage i malo mudrosti. Onda sam u jednom trenutku najdublje pogledala u Boga i uspostavila živi odnos s njim, tada sam počela da promišljam svet oko sebe. Mislim da je to taj trenutak, a kada nije to, onda je život. Ne znam kada on nailazi, nekada u talasima, drugi put veoma snažno i burno, a ponekad vam se potkrade i ne znate kakvi ste dok se jednog jutra ne probudite i shvatite da vas je Bog pomilovao po glavi - istakla je glumica svojevremeno.

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lols

    9. april 2018 | 12:58

    Zena zmaj,odlicna glumica,pametna duhovita ma skroz extra lik..Tanja kraljice!

  • ljubica

    11. april 2018 | 14:42

    tanja biti monahinja je posvecenost veri i smirenje u dusi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA