≫ 

Pevali su predstavnici Hrvatske i Makedonije: Ovih deset zemalja prošlo je u finale "Evrosonga"! (VIDEO)

U prvom polufinalu nastupili su predstavnici Azerbejdžana, Islanda, Albanije, Belgije, Češke, Litvanije, Izraela, Belorusije, Estonije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Austrije, Grčke, Finske, Jermenije, Švajcarske, Irske i Kipra

  • 13

U Lisabonu je održano prvo polufinalno veče "Evrosonga" u Portugalu. Imali smo prilike da vidimo 20 nastupa, i to predstavnika Azerbejdžana, Islanda, Albanije, Belgije, Češke, Litvanije, Izraela, Belorusije, Estonije, Bugarske, Makedonije, Hrvatske, Austrije, Grčke, Finske, Jermenije, Švajcarske, Irske i Kipra.

Vrela Hrvatica moćnim glasom oduvala na Evrosongu, sa providne haljine niko nije mogao da skine pogled! (FOTO) (VIDEO)

Tigrica sa Kipra podivljala na sceni Evrosonga, zbog brutalnog plesa svi je uporedjuju sa Bijonse! (FOTO) (VIDEO)

Franka Batelić, predstavnica Hrvatske Foto: Tanjug/AP/Armando Franca

Na kraju, deset zemalja prošlo je u samu završnicu. To su: Austrija. Estonija, Kipar, Litvanija, Izrael, Češka Republika, Bugarska, Albanija, Finska i Irska.

Veliko finale, da podsetimo, je u subotu. Srpski predstavnik, grupa "Sanja Ilić i Balkanika", nastupiće u drugom polufinalu u četvrtak, i to treći po redu.

Evo i rekapitulacije pesama koje su prošle u finale:

Evo šta su naši predstavnici rekli pred odlazak u Lisabon:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • David

    9. maj 2018 | 00:20

    Umesto Albanije, Estonije i Irske, u finale su po meni trebali proći Azerbejdžan, Grčka i Hrvatska. Žao mi je Franke iz Hrvatske, velika je greška što je odlučeno da nastupa sama na bini... Pesma ima umetničku crtu i kreativni tim je mogao osmisliti moćan scenski nastup (poput onog iz spota) koji bi upotpunio celu priču. To ih je i koštalo finala! Sama pesma je dobra ali i malo monotona, nema onaj neki ''boom'' tj. vrhunac, da pukne u refrenu... Zato su se trebali potruditi da scenski nastup bude upečatljiv! Srećno našima u četvrtak, no imam osećaj da nijedna ex-yu zemlja neće videti finale ove godine!

  • hasan

    9. maj 2018 | 09:40

    Nista se vise ne vrednuje muzikom nego politicki.Hrvatska kao i Makedonija najbolje a nisu prosle.To je sramota EU,a Nemacka koja je konstantno medju zadnjima ide u finale bez da ucestvuje.Ovo vise nije takmicenje.Hrvatica prava sex-bomba a zlobni mogu da udaraju minuse.

  • bole

    9. maj 2018 | 08:19

    Za Hrvatsku me bas briga i u isto vreme mi drago, jedino mi je žao naših Grka. Pozdrav iz Srbije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA