7 godina od smrti Darka Radovanovića: Majka pokojnog pevača otvorila dušu i otkrila šta joj od smrti sina predstavlja jedinu utehu

. Imamo četiri unuke, dve žive s nama i na neki način nam to život čini lepšim i normalnijim. U unukama tražim utehu - kaže Darkova majka

  • 2
Darko Radovanović, Foto: ATA Images

Na današnji dan pre sedam godina u stravičnoj nesreći kod Ostružničkog mosta poginuli su pevač Darko radovanović i njegov menadžer Aca Milošević, a njegovi najbliži još ne mogu da se pomire sa gubitkom. Do udesa je došlo u trenutku kada je Đorđe Rančić (84), vozeći "mercedes" karavan, oko dva kilometra posle Ostružničkog mosta krenuo u preticanje šlepera, ušavši u traku kojom su se kretali Radovanović i njegov saradnik u pravcu Ostružnice.

U trenutku pogibije Darko je imao tek 36 godina, a iza sebe je ostavio trogodišnju ćerku Laru, suprugu Maju, majku Stanu i oca Vidoja, brata Sinišu i njegovu porodicu.

- Možete da pretpostavite kako se osećamo... Ni posle sedam godina nije nam nimalo lakše, ne mirimo se s tim gubitkom. Još teže nam je ovih dana kada se bliži godišnjica njegove pogibije - počinje priču Stana Radovanović, majka pokojnog Darka Radovanovića.

6 godina kasnije srce se steže od njegovog glasa... Poslušajte pesmu koju Darko Radovanović nikada nije snimio (AUDIO)

- Cela nedelja bila nam je posebno teška, tako nam je svake godine pred ovaj datum. Veoma je to teško objasniti rečima. Imamo četiri unuke, dve žive s nama i na neki način nam to život čini lepšim i normalnijim. U unukama tražim utehu - kaže Darkova majka.

Darko je poginuo u 36. godini, Foto: ATA Images

- Sa Larom, Darkovom ćerkom, čujemo se često. Uvek kad idemo na Darkov grob, tada je vidimo i ona se mnogo raduje tim našim susretima. Inače, ona često odlazi na očev grob. Sutra će napuniti deset godina, svesna je svega. Dosta toga zna o Darku, priča joj Maja o njemu, ali i mi kada se sretnemo. Prošlog leta nam je tražila sve fotografije iz albuma, htela je da vidi tatu iz dana kada je bio mlađi. Te slike je snimila i prosledila majci. Sluša sve njegove pesme i zna ih napamet. Dugo nije mogla da se odvoji od majke. Tek pre dve-tri godine je sama izrazila želju da dođe kod nas tokom letnjeg raspusta. Otad je Maja svakog leta dovede na desetak dana kod nas, onda se Lara druži s ćerkama starijeg sina Siniše, odvedemo ih na bazen, voze rolere, bicikl. To nam je jedina radost - sa tugom u glasu priča Radovanovićeva.

Darkove kolege sa estrade, kaže Stana, nikada ih nisu pozvale. Samo nekoliko njih redovno dolazi na godišnjicu na groblje.

- Niko od Darkovih kolega nam se ne javlja. Jedino svake godišnjice sretnemo Slađu Alegro i Ivanu Selakov na groblju. Slađa neće moći ove godine da dođe, ona je veliki čovek i želim joj sve najbolje u životu. Od ostalih, stvarno se niko ne javlja. Saša Matić je pretprošle godine održao koncert u Areni i tada je zvao Maju i Laru do dođu, poklonio je unuci novac od tog koncerta - zaključila je majka pokojnog pevača.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    11. jun 2018 | 12:46

    Dobar čovek i pevač. Imao sam priliku da ga slušam uživo . Jedan delić sekunde bio je koban. Da je krenuo pola minuta kasnije ili ranije ovoga teksta ne bi bilo.

  • Jasmina

    11. jun 2018 | 12:07

    Prerano pekinut život umetnika, kao što je on bio, gubitak je za poridicu, za nas koji smo voleli i poštovali to što on radi. Živi u svojim delima, hitivima koji se i danas pevaju i živeće zauvek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA