Spektakularnim nastupom Saxona otpočela 52. Zaječarska Gitarijada

Više od 7.000 fanova iz Srbije, regiona, Bugarske i Rumunije došlo je već u ranim jutarnjim časovima u Zaječar, najviše zbog britanskih heavy metal legendi Saxon

  • 0

Uprkos lošem vremenu i jakoj kiši koja je padala tokom celog dana, na Kraljevici je sinoć otpočela 52. Zaječarska Gitarijada.

Više od 7.000 fanova iz Srbije, regiona, Bugarske i Rumunije došlo je već u ranim jutarnjim časovima u Zaječar, najviše zbog britanskih heavy metal legendi Saxon. Svi su sa ushićenjem očekivali sinoćnji koncert, jer su Biff Byford i ekipa poslednji put nastupali na ovim prostorima davne 1983 godine.

Čast da zvanično otvori 52.Gitarijadu imala je makedonska grupa KI, pobednik prošlogodišnje Gitarijade. Sjajnom i uvežbanom svirkom samo su još jednom opravdali svoj status.

Foto: Saša Cvetković

Već sa prvim taktovima numere "Thunderbolt", kojom je Saxon započeo svoj nastup, nastalo je oduševljenje u publici. Biff Byford je suvereno vladao binom, dok je bend prašio takvom žestinom da bi im i duplo mlađi bendovi pozavideli.

Maestralna set lista od čak 20 numera pokazala je zašto su Saxon jedan od najtraženijih heavy metal bendova današnjice – festivalski set pretvorili su u celovečernji koncert, nizavši hitove ’’Strong Arm Of The Law’’, ’’Motor Cycle Man’’, ’’Nosferatu’’, ’’747’’, dok su atmosferu doveli do usijanja bisom – ’’Heavy Metal Thunder’’, ’’Wheels Of Steel’’ i ’’Denim & Leather’’ bili su trešnja na torti nastupa koji je opravdao punih 35 godina čekanja na ovaj bend.

Foto: Saša Cvetković

Polufinalisti Gitarijade preuzeli su užarenu binu, da bi zatim Gobac zagospodario scenom, krenuvši sa najvećim hitovima Psihomodo Popa. Ni jaka kiša nije omela harizmatičnog frontmena u njegovoj misiji – Psihomodo Pop su bili i ostali jedan od najjačih live bendova na ex YU teritoriji.

U gotovo jutarnjim satima, najmlađi učesnik Gitarijade ikada, četrnaestogodišnji Johnny Ranković, pokazao je sa svojim The Churliansima zašto treba podržati demo scenu i dati šansu mladim bendovima – sa fenomenalnom energijom i umećem zabavljao je malobrojnu publiku koja nije odustajala ni pod jakim naletima kiše.

Foto: Promo

Večeras na Gitarijadi sviraju domaći bendovi, sa Nevernim Bebama kao headlinerima, dok svi nestrpljivo očekuju sutrašnji dan, kada nastupa najveća zvezda festivala – Billy Idol.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA