≫ 

Pank-rok bend "ČBS" objavio novi autobiografski singl i spot (FOTO) (VIDEO)

U spotu se pojavljuju prijatelji benda, glumac Zlatko Rakonjac ("Anđeli 3"), muzički menadžer Dragan Novičić (nasilnik iz nedavnog E-Play spota "Šamarčina") i mlada akademska slikarka Ivana Milentijević

  • 0

Pank-rok bend Čovek bez sluha (ČBS) objavio je danas provokativno autobiografski singl i spot "I posle svega (odje*i)", kao najavu novog albuma kojeg će na jesen objaviti na CD-u promoterska kuća Long Play.

- Pesma je nastala jednog dana kada sam se konačno probudio iz jako ružnog sna koji je zauzeo dobar komad mog života. Poznato je da su moje pesme mahom autobiografske, a ovog puta nisam hteo da se puno bavim metaforama, već da jasnim stavom i jednostavnim rečima stanem iza i progovorim u ime svih onih koji su doživeli da im se dobrota obije o glavu - kaže pevač i gitarista ČBS Miki Radojević.

Foto: Zoran Lazarevic Laki

Poruka pesme je da "svemir čak i posle nečijeg najgoreg životnog scenarija brine o ravnoteži medju zvezdama", a Radojević priznaje da je reč odje*i "sama po sebi malo škakljiva", ali ističe da naš jezik "zbog skromnog fonda reči prilično ograničava pesnike, koji nekad jednostavno bivaju prinuđeni da se snalaze kako bi pogodili centar mete".

- S druge strane, u vreme kada 24 sata dnevno na javnim frekvencijama gledamo rijaliti programe i neprekidni repertoar psovki kakav ni kočijaš ne bi izmislio, nazvati 'odje*i' psovkom – najblaže rečeno bilo bi licemerje", ističe Radojević.

Foto: Zoran Lazarevic Laki

U moru spotova koji se oslanjaju na kombinaciju crnih pozadina, neonskog svetla i stroboskopa, bend ČBS (koji čine i bubnjar Vladimir Lazarević Lune, basista Miodrag Zdravković Mikica i gitarista Sava Mirović) hteo je da vizuelni identitet prvog najavnog singla za novi album, bude pun kolorita i da spot dosledno isprati tekst pesme, za šta se sam Radojević pobrinuo kao scenarista i reditelj.

Foto: Zoran Lazarevic Laki

U spotu se pojavljuju prijatelji benda, glumac Zlatko Rakonjac ("Anđeli 3"), muzički menadžer Dragan Novičić (nasilnik iz nedavnog E-Play spota "Šamarčina") i mlada akademska slikarka Ivana Milentijević. Radojević ističe da "ne postoji dovoljno veliko hvala za ovo troje ljudi":

- Dragan je veliki ljubitelj MMA sportova, iz prve ruke zna kako izgledaju "opasni momci", i savršeno je odigrao svoju ulogu. Zlatko, neviđeni fan pank roka, je posle preslušavanja pesme izjavio da već vidi sebe u spotu i došao je na set spreman da da celog sebe, te nam je svojim iskustvom i umećem puno pomogao. Ivana je zablistala u punom sjaju. Tražili smo prirodno lepu devojku koja izgleda odmereno i kulturno, a našli smo neotkriveni glumački talenat".

Za produkciju, montažu i kameru spota bio je zadužen Ralle Petrović i RAX MEDIA video production, za kameru Zoran Lazarević, a šminku je radila Olja Radojević.

(Telegraf.rs PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA