≫ 

Prvi je počeo da svira gitaru, koju sam ja "drndao" kad on nije kod kuće: Vladimir Jakšić o mlađem bratu Žiki, muzici i planovima

Vladimir Jakšić je frontmen benda "Eks revolver" koji je nastupio na ovogodišnjem "Bir festu"

  • 0

Eenergična svirka "Eks revolvera" obeležila je, između ostalog, treće veče 16. beogradskog "Bir festa", 17. avgusta, na novoj, alternativnoj bini na Ušću. Bend je proletos objavio album "Izvan okvira" (izdavač "Odličan hrčak") nudeći, kao i na prethodnim diskovima, "punokrvnu" rok energiju prožetu kroz osam pesama.

Žiku Jakšića svi znate, a njegov rođeni brat je POZNATI PEVAČ koji se školovao u Velikoj Britaniji! (FOTO) (VIDEO)

Album je, uz probran repertoar sa ranijih izdanja, kompletno predstavljen na pomenutom festivalu. Šestočlani bend je obožavaocima priredio sat i deset minuta svirke za pamćenje, a frontmen Vladimir Jakšić Musa, još pod svežim utiscima, za Novosti kaže:

Vladimir Jakšić, Printskrin: Youtube/Vladimir Jaksic

- Ovo je bio, definitivno, naš najbolji nastup u karijeri. Po objavljivanju albuma imali smo seriju svirki po klubovima, gde smo utvrdili program i ispitali reakcije posetilaca. Na "Bir festu" je zablistalo zajedništvo benda i publike, koja je sastavni deo performansa. Ranije sam primećivao da, i pored odlične svirke koju smo pružali, nešto nedostaje. Ovoga puta sam skočio dole, uleteo u publiku i razbio barijeru između ta dva prostora. To je dalo posebnu dimenziju, svi smo uživali.

Fanovi su "uzvratili" penjući se na scenu?

- Neki su igrali na njoj, neki pevali, snimali "selfije"... Svako je radio šta mu prija, to je rokenrol. Sjajno je što je na "Bir festu" uvedena alternativna bina, sve pohvale organizatorima za taj potez.

Pesmu "S vetrom u kosi" pisali ste zajedno sa pokojnom Margitom Stefanović?

- To smo uradili tokom "oktobarske revolucije" 2000. Imali smo ideju da radimo pozorišnu predstavu i ta pesma, koja je meni veoma draga, trebalo je da bude u tom komadu. To, nažalost, nije realizovano, tako da sam je uvrstio na naš novi album. Snimili smo spot tokom putovanja vozom za Užice, gde smo imali koncert.

Nedavno ste režirali spot "Električnog orgazma" za numeru "Bio sam loš"?

- Deset godina sam živeo u Engleskoj, gde sam studirao performans i vizuelnu umetnost na Brajtonskom art univerzitetu. Za diplomski rad sam snimio film "Rakija vestern". Radio sam nekoliko spotova u Londonu u timu sa kolegama sa univerziteta. Saradnja sa "Električnim orgazmom" je nastala prirodno. Znamo se "od davnina", uradio sam im pet spotova. Volim da sarađujem sa ljudima sa kojima se razumem odlično.

Malo je poznato da je vaš rođeni brat Saša Jakšić Žika, producent "Zvezda Granda"?

Žika Jakšić, Foto: Vladimir Milovanović

- Žika je stariji od mene. Prvi je počeo da svira bas gitaru koju sam ja "drndao" kad on nije kod kuće i tako je krenula moja karijera. Zanimljivo je što se mi, u stvari, ne razlikujemo mnogo. Volimo izazove i vredno radimo da bismo ih ostvarili. Putevi kojima smo išli u životu su različiti, ali nikad nije bio problem da razumemo jedan drugog i pomognemo kad god treba. Posebno mi je drago što je uspeo sa emisijom "Nikad nije kasno". Tu je pokazao svoje kvalitete, i kao čovek i kao profesionalac.

Desi li se da ga nekad posavetujete?

- Ne, jer on dobro zna šta radi. Ponekad mu kažem da proba drugu košulju ili odelo kad krene na snimanje pa na brzinu hoće da se obuče.

Dalji planovi "Eks revolvera"?

- Od jeseni krećemo da radimo na pesmama za naš sledeći album, koji će izaći krajem 2019. I to izdanje će objaviti "Odličan hrčak" sa kojim imamo sjajnu saradnju.

Jakšić: Najbolji nastup "Eks revolvera" na "Bir festu", Pritnskrin: Youtube/Vladimir Jaksic

Na albumu ste dosta eksperimentisali?

- Da - sa zvukom, aranžmanima, ritmovima... Uradili smo to sa velikim zadovoljstvom i bez ikakvih kompromisa, što mi je posebno drago. To je veliki uspeh za nas - kaže Jakšić.

VIDEO/Saša Popović i Žika Jakšić: Potrošićemo puno para na svadbi

(Telegraf.rs / Izvor: novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA