≫ 

Svečana premijera dugo očekivanog filma "Zaspanka za vojnike" 1. novembra u Beogradu (VIDEO)

Ovo značajno filmsko ostvarenje biće premijerno prikazano u Beogradu 1. novembra, kada će biti održana i centralna proslava obeležavanja završetka Prvog svetskog rata

  • 0

Film Predraga Gage Antonijevića "Zaspanka za vojnike" dirljiva je priča o vojnicima jedne tobdžijske baterije u Prvom svetskom ratu koji su, kao i stotine hiljada drugih, učinili da slava srpske vojke postane besmrtna. Film će biti premijerno prikazan 1. novembra, u okviru programa zvaničnog državnog obeležavanja završetka Velikog rata.

Drama je snimljena po motivima "Srpske trilogije" Stevana Jakovljevića, a u glavnoj ulozi je mladić koji je tek zavšrio studije i kojem je ovo prvi rat. Film je njegovo sećanje na ratne drugove, ali i na pola miliona poginulih srpskih vojnika u Prvom svetskom ratu.

Film "Zaspanka za vojnike" biće premijerno prikazan 1. novembra/ Printskrin: Youtube/Zaspanka za vojnike

Reditelj ove ratne drame koja je izazvala sve same pozitivne reakcije publike naveo je kako je ovaj film neka vrsta patriotske čitanke, namenjen i mlađoj publici koja nije toliko potkovana znanjem u vezi sa Prvim svetskim ratom. Scenaristi su Gaga Antonijević i Nataša Drakulić.

Jedna od scena iz filma "Zaspanka za vojnike"/ Printskrin: Youtube/Zaspanka za vojnike

Kako veličina žrtava poginulih u ovom ratu ne bi potpuno izbledela, Predrag Gaga Antonijević se zajedno sa svojim saradnicima, kao i sjajnom glumačkom ekipom, potrudio da na jedan emotivan način dočara i osveži ovo tužno sećanje.

Priča je o Prvom svetskomr atu/ Printskrin: Youtube/Zaspanka za vojnike

U filmu igraju: Ljubomir Bandović, Vuk Jovanović, Nenad Okanović, Radoš Bajić, Tihomir Arsić, Marko Pavlovski, Marko Gvero, Aleksandar Đurica i mnogi drugi, dok se u jednoj od uloga pojavljuje i preminuli Nebojša Glogovac, legendarni glumac čiji prerani odlazak sa ovog sveta i dalje izaziva ogromnu tugu i žal.

Radoš Bajić u filmu "Zastavka za vojnike"/ Printskrin: Youtube/Zaspanka za vojnike

Zaspanka je mali plavi cvet koji cveta nad grobovima vojnika, koji prema nekoj legendi ne treba brati.

Pogledajte trejler ovog velikog ostvarenja čija premijera će biti 1. novembra u Beogradu, nakon čega će film biti na redovnim bioskopskim repertoarima:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA