≫ 

Pre 23 godine sa Vesnom Zmijanac snimio je čuveni hit "Ja imam nekog", a evo šta Slavko Banjac danas kaže o njoj

- Posle svega što sam preživeo, ne smem ni da planiram ništa, ni da lažem sebe. Jer ja za pravdom u muzici tragam 30 godina. Maštam da se ispoštuju neke norme, makar i one na donjoj granici - rekao je

  • 4

Slavko Banjac, Foto: ATA Images

Slavko Banjac davne 1994. godine sa Vesnom Zmijanac snimio je čuveni hit "Ja imam nekog", koji se i dan danas peva u skoro svakoj kafani.

Pevač prave narodne muzike nakon velike pauze konačno se vratio, i to novim albumom u izdnaju PGP RTS-a. Kako kaže, život ga je odveo u drugom smeru, a u muzičke vode vratio se slučajno. Ili ipak ne?

- Bio sam potpuno izmešten iz muzike, nekontrolisano me je život vodio u neki svet koji može da bude jako interesantan, a i bilo je interesantno. Putovao sam, bavio sam se poslovima koji nemaju veze sa muzikom, između ostalog, i ekologijom... To je svet koji uopšte nisam poznavao - počeo je i objasnio kako je došlo do povratka.

- Slučajnost, a možda i nije. Toliko toga mi se dogodilo u životu, a toliko u sebi imam ogorčenosti i nezadovoljstva kada je reč o estradi i mom životu na njoj. Ja sam uvek bio korektan igrač, savest je čista kao sunce. A to što se meni događalo - eto, nisam imao sreće u svom poslu. Kada sam krenuo da se bavim pevanjem, nisu me razumeli ni oni koji su me tražili da im pevam. Nije to tada bilo za ovo tržište, neke druge stvari su počele da budu popularne. Moj život u svetu muzike je veoma komplikovan. Ja sam budala koja gura priču o kvalitetu, lepoti muzike, zdrave muzike. To samo budala kao ja može da živi u takvim snovima. Ali kada se konačno dogodi da je to moguće, kao što se sada dogodilo, posle toliko šikaniranja i maltretiranja i neprepoznavanja, onda je to sjajna stvar. Instinkt me je razvaljivao čitavog života. Sada se pokazalo da treba da verujem tom svom instinktu, jer napravili smo sjajan album - objasnio je.

Foto: ATA Images

- Posle svega što sam preživeo, ne smem ni da planiram ništa, ni da lažem sebe. Jer ja za pravdom u muzici tragam 30 godina. Maštam da se ispoštuju neke norme, makar i one na donjoj granici - rekao je.

Kada je u pitanju saradnja sa Vesnom Zmijanac, Slavko ima samo reči hvale.

Foto: ATA Images, Youtube/ Vesna Zmijanac

- Ona je toliko bila popularna da je to bilo fascinantno. Ja je poznajem od njene 16. godine. Ona je zaista bila zvezda u pravom smislu reči. Ceo tim koji je radio sa njom, to je bio takav nivo... Njena karijera je fascinantna, fenomenalno vođena, Vesna je ozbiljan mangup žena, legenda, ona je igrač, ozbiljan. Sa ozbiljnom životnom kilometražom, mislim da po njenom životu može da se napravi ozbiljan scenario za film! - rekao je Slavko.

VIDEO: Proveli smo dan sa Kijom i evo kako smo proveli!

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragana

    10. oktobar 2018 | 12:46

    Bio omiljeni pevac mog pokojnog oca. Glascina. Imao je Slavko vise hitova. Ne samo ovaj s Vesnom... ''uzmite dusu, uzmite sve'', ''daleko negde ko zna gde'', ''ne verujem lepim zenama''....

  • MK

    10. oktobar 2018 | 14:16

    Slavko Banjac je jedan od najboljih pevača i ima dosta pesama koje se pevaju i dan danas! Slavku želim srećan povratak jer zaslužuje mnogo više

  • Zoran Veteran

    10. oktobar 2018 | 13:13

    Izuzetan pevač, dobar čovek, ovo danas nije ni prislo uz njega,danas nema pevanja ili recituju i gucu nešto, Ljuba i ostali pevači su pravili hitove za 20-30 godina, ovi danas jedva da se sluša mesec dana i kraj, Ljuba je ostavio veliki trag u pevanju iako nije pevao dvaes godina, veliki pozdrav za Ljubu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA