Povratak dobroj narodnoj pesmi: Najbolji domaći vokali spremaju noć za pamćenje!

Publika će tako moći da uživa u hitovima legendarnih pevača poput Šabana Šaulića, Nede Ukraden, Ane Bekute...

  • 2

Šaban Šaulić jedan je od pevača koji će prisustvom i učešćem uveličati noć, Foto: A. Nalbantjan

Savez estradno-muzičkih umetnika Srbije odlučio je da obraduje sve ljubitelje kvalitetne narodne pesme u duhu tradicije, zbog čega je za 15. novembar u Kombank dvorani zakazan Sabor narodne muzike Srbije!

Publika će tako moći da uživa u hitovima legendarnih pevača poput Šabana Šaulića, Nede Ukraden, Ane Bekute, ali i u najlepšim narodnim pesmama koje će izvoditi neki od najboljih pevača mlađe generacije.

- Beogradski sabor bio je kultna manifestacija koja je izrodila neke od najlepših narodnih pesama i ovo je prilika da ih se podsetimo ali i da oživimo jednu sjajnu tradiciju i podržimo autore i izvođače muzike koja je u duhu našeg narodnog melosa - rekao je predsednik SEMUS-a Dragiša Golubović.

VIDEO: Šaban kupio novi čamac a raznežiće vas ono što piše na njemu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • x

    13. novembar 2018 | 15:40

    BRAVO to se trazi

  • DervenD

    16. novembar 2018 | 08:54

    Bilo je to vece za uzivanje,a i vece gde su se nagrade delile i kapom i sakom.Specijalne nagrade dobili su Predrag Zivkovic Tozovac(sasvim opravdano) i Djirdje Marijanovic,koji je sezdesetih godina vezao usi publici. Bilo je i dosta nagrada za zivotno delo.Pored Rase Pavlovica koji je citav zivot posveztip ocuvanju narodne pesme ,nagrade su dobili,za mene veliko zaprepascenje,Ana Bekuta,Snezana Sneki,Rade Jorovic,Saban Saulic,Neda uraden. Iskreno receno pitam se:sta je to zivotno delo iako sam intelektualac i prosao neku skolu,filtraciju,narodne pesme. Pozdrav!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA