≫ 

Proslavio se ulogom Tihog u legendarnoj seriji "Otpisani", a kada čujete kako je u to vreme živeo Voja Brajović ostaćete bez teksta!

Voja je u vreme svoje najveće popularnosti jedva sastavljao kraj sa krajem

  • 11

Glumac Vojislav Voja Brajović ogromnu popularnost stekao ulogom Tihog u kultnoj seriji "Otpisani".

Voja se prisetio zaniljivih detalja, ali je otkrio da je tokom snimanja serije jedva imao dovoljno novca za život.

- U to vreme već sam bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta i od velikog redatelja Aleksandra Đorđevića dobio sam tu ulogu. San. Došao sam da potpišem ugovor, a direktor produkcije mi je ponudio tri puta manji honorar od uobičajenog. I rekao: "Potpiši, ako nećeš ti, ima ko hoće". Već tad. Ali je bio i lukav, i mudar čovek i dodao: "Nemoj se zezati, ovo će ti doneti veliku popularnost". Svi mi, nas pet, šest koji smo nosili seriju, potrošili smo honorare tokom snimanja - rekao je Brajović i prisetio se visine svog honorara:

Voja Brajović u seriji "Otpisani", Printskrin: RTB

- Veliki, toliki da bi danas bilo nezamislivo raditi takav projekat. Teško mi je reći koliko bi to danas bilo, sigurno višemilionski budžeti u eurima. Dragan i ja smo snimali "Otpisane" tri godine. Nije nam ostalo ništa jer su direktori, producenti... razmišljali: "Zašto da on dobije, a gde sam ja tu?". Sad se to isto događa.

Voja Brajović, Foto: ATA Images

Glumac ne krije da mu je jako prijalo to što je bio popularan posebno kod žena koje su ga obožavale, ali kaže da nije puno izlazio upravo zbog teške finansijske situacije u kojoj je tada bio, a družio se uglavnom sa kolegama.

- Prijalo nam je, ne može nešto takvo da ne prija. Ali ja sam i dalje stanovao na tavanu u nekoj kući. Ulazio negde sa zadnje strane, pa gore po škripavim stepenicama, tiho da nekoga ne probudim. Imao sam peć naftaricu, a nisam imao za naftu. U podrumu je živeo neki Hasan koji je na triciklu raznosio naftu. Ja na tavanu, on u podrumu. Često mi je pozajmljivao novac da napunim naftaricu. Nisam znao ni kako radi pa bi se ugasila, a od hladnoće bi se voda u vrču zaledila. S druge strane, trebalo je tad imati reprezentativan odnos prema sebi. Na tom ga tavanu nisam mogao imati. Zato u to vreme nisam puno ni izlazio. Imao sam prijatelje iz pozorišta, bili smo stvarno nerazdvojni. Kad bismo išli u kafanu, plaćali smo zajedno. Toliko smešni da smo od njih preživljavali. Kao dodatak na platu prvacima pozorišta. Za dve godine snimanja dobili smo otprilike još jednu platu. Ali kad je počeo da se snima film "Povratak otpisanih", dobili smo znatno veći iznos, rekao bih deset puta veći - priča glumac.

VIDEO Sad je nema, i to je nezgodacija: Voja Brajović se oprostio od Milene Dravić rečima Dušana Makavejeva

(Telegraf.rs/24.sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    15. decembar 2018 | 08:05

    Prle i Tihi zauvek. Imao sam prilike lično upoznati Voju Brajovića....i mogu reći Veliki Gospodin sa velikim slovima.

  • Dia

    15. decembar 2018 | 07:18

    Više se ulaže u k...ve, ,( citiram) nego u glumce,Da imaju holivudsku platu a ne ovo, Sramno najbolji glumci iz Srbije

  • Mlaki

    15. decembar 2018 | 05:32

    Zao mi je sto ste ziveli tad tako i sigurno nije u redu da u takvom drustvu ste jedva prezivljavali .Serije i filmove koje ste tad snimali , bili su deo propagande koju je promovisala nova komunisticka elita , za filmove Neretva i Zelengora trosilo se kao za Titanik , cak se i most srusio .Neko ko vam je to rekao da snimate je ziveo na Brionima imao jahte ,vile dvorove , vozove .Pravi Srpski intelektualci su pobijeni i oterani na Goli Otok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA