• 1

Slavni sakupili namirnice za novogodišnje paketiće za decu sa smetnjama u razvoju (FOTO)

Velika kutija na izlazu iz objekta je za tri časa napunjena sa više stotina kilograma namirnica

  • 1

Novinar i voditelj Igor Ćurčić organizovao je humanitarnu akciju sa ciljem prikupljanja namirnica za dečije paketiće namenjene deci sa smetnjama u razvoju koja pohađaju osnovnu školu "Dragan Kovačević". Poznati glumci, pevači i sportisti u jednom velikom prodajnom objektu u Beogradu delili su kupcima flajere uz napomenu da ne skupljaju novac, već slatkiše i igračke za paketiće.

Među brojnim poznatim ličnostima našli su se glumci Eva Ras, Aleksandar Dunić, Žerko Stepanov, Srna Lango, pevači Đorđe David, Filip Mitrović, Žika i Jelena iz grupe Zana, bivša kapitenka ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović, kao i TV voditeljka Maja Manojlović.

Oni su nekoliko časova razgovarali sa kupcima, animirali ih i pozivali na humanost. Milica Dabović je kupce dočekivala još na ulici i šarmirala ih, a na njene molbe niko nije ostajao ravnodušan. Iako prehlađen, Aleksandar Dunić neumorno je stizao čak i do kasa "loveći" potencijalne donatore, a posebnu pažnju starijih Beograđana privlačila je Eva Ras, koja je sve vreme bila na nogama uprkos zrelim godinama.

Slavne ličnosti sakupljale namernice za novogodišnje paketiće Foto: Privatna arhiva

- Nabildovane ostavite meni, ja znam kako da ih ubedim - šalio se Đorđe David.

Filip Mitrović izjavio je da odavno nije bio srećniji, jer je akcija odlično protekla. Jelena je predlagala da sledeći put svaki donator dobije i poljubac, a Žika se šalio da se učesnici nekako onda moraju odužiti i donatorkama.

Žarko Stepanov bio je zadužen za obožavateljke serije "Istine i laži".

Srna Lango otkazala je private obaveze i kako je rekla odavno nije tako uživala.

Foto: Instagram/srnalango

Velika kutija na izlazu iz objekta je za tri časa napunjena sa više stotina kilograma namirnica, a direktorka škole Silvija Plavšić bila je sve vreme sa učesnicima akcije i kako kaže - premašena su sva njena očekivanja. Sve zainteresovane pozvala je da isprate dodelu paketića.

Organizator akcije Igor Ćurčić navodi da je posle 12 godina aktivnog rada u medijima došlo vreme da kontakte i prijateljstva upotrebljava tako da pomogne drugima, i naglašava da je ovo samo početak. Kako kaže, ovakve ideje treba širiti i o tome što više govoriti, kako bi ljudi shvatili da uz malo ličnog truda i entuzijazma mogu drugima da pomognu, a tako će se i sami mnogo bolje osećati.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima