≫ 

Šaban Šaulić već je jednom gledao smrti u oči: Grčevito se borio da preživi, a u životu je imao još samo jednu želju

Dobio sam dva uboda nožem u leđa i jedan jak udarac "bokserom" u lice.

  • 3
Šaban je poginuo na autoputu u Nemačkoj, Printskrin: Westfalen-blatt.de, Foto: A. Nalbantjan

Za pedeset godina karijere Šabana Šaulića, kralja narodne muzike koji je danas poginuo u Nemačkoj, pesma u njemu utihnula je samo jednom.

Devedesetih godina u Beču na njega su nasrnuli noževima, ali on se nije predao, hodao je krvav u krug čekajući pomoć i tako sačuvao svest i sopstveni život.

Upravo ovu situaciju on je za "Večernje Novosti" opisao kao jednu od najtežih u svom životu. Na pitanje da li je bilo perioda kada je pesma utihnula u njegovom životu i srcu, on se prisetio ovog događaja.

- Nije bilo takvih situacija, osim jedne, koja je mogla da prekine, ne samo moju pesmu, već i moj život. To se desilo u Beču, u vreme onog embarga, kada nije moglo da se putuje bez stranih papira, koji su podrazumevali da moraš da imaš i stan. Ja sam imao te austrijske papire i jedne večeri, krenuo sam, iz stana, u restoran u kome sam nastupao.

Šaban Šaulić, Foto: A. Nalbantjan

- U mračnom haustoru zgrade, sačekali su me neki ljudi i počeli da me ubadaju nožem i udaraju "bokserima". I ja sam, pravo da vam kažem, video smrt sopstvenim očima. Srećom, dugo sam se bavio sportom, pa sam bio okretan i brz, i kada je sve to počelo, uspeo da ostanem na nogama, da se krećem, tako da nisu uspeli da me onesveste, jer bi onda, sigurno, do kraja završili posao.

- Izgleda da nisu imali puno vremena, a nisu ni očekivali takav otpor, pa su, u jednom trenutku pobegli. Dobio sam dva uboda nožem u leđa i jedan jak udarac "bokserom" u lice. Nisam imao drugog izbora nego da se vratim u stan, na treći sprat, da pozovem pomoć. Zgrada nije imala lift, i ja sam se, onako izranjavan i krvav, popeo gore, ni sam ne znam kako.

- Prebrojao sam, tačno, sedamdeset dva stepenika. Telefonirao sam prijateljici, koja je odmah pozvala policiju i hitnu pomoć, skinuo sa sebe kaput i sako koji su bili užasno teški, natopljeni krvlju, i šetao po stanu, da se ne bih onesvestio, jer ko zna da li bih, onda, preživeo. Policija i hitna su brzo stigle i sve se, srećom, dobro završilo. Kasnije sam saznao da je, navodno, jedan od gazdi lokala u Beču, angažovao te ljude, dajući im neke velike pare, da bi sprečio konkurenciju da radi. To je bilo jedino iskustvo posle kog je bilo teško nastaviti - pričao je Šaulić.

Šaban Šaulić, Foto: Marko Jovanović

JEDINA NEOSTVARENA ŽELJA, DA ZAPEVA SINU NA SVADBI

- Još samo da dočekam da oženim sina, jer mi je, danas, jedina neostvarena želja da zapevam na njegovoj svadbi i igram se sa njegovom decom. Ništa bolje i više ne bih poželeo, nego kako se odvijao moj život i moja karijera i baš ništa ne bih menjao, jer sam ostvaren i srećan čovek - pričao je Šaulić u istom intervjuu.

SMRT GA JE SAČEKALA PODMUKLO

Čovek, koji je mogao da pogleda sebe sa zemlje i posle 50 godina karijere mogao samo da mašta o lepoj starosti izgubio je život samo nekoliko sati nakon njegovog nastupa.

VIDEO: Ona je imala duet sa kraljem folka:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tuzno ali istinito,otisao je kralj muzike,covjek koji se nikada nece zameniti a zivjet ce dok narod postoji,laka ti zemlja veliki covjece.

    17. februar 2019 | 15:19

    Tuzno ali istinito,otisao je kralj muzike,legenda,covjeka koji se nikad zamijeniti nece,a zivjet ce dok narod postoji,laka ti zemlja veliki covjece.

  • Zorica

    17. februar 2019 | 15:18

    Toliko me dusa boli.Moj najomiljeniji pevac.Posle njega i Sinana nemam vise nijednog😥😥😥

  • Boža zemunac

    17. februar 2019 | 16:39

    Legendo,majstore,ljudino,dobri čoveče,laka ti crna zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA