≫ 

Dva velika umetnika počivaće jedan kraj drugog: Šaban Šaulić biće sahranjen pored Nebojše Glogovca (FOTO)

Pevač koji je svojim glasom i pesmama obeležio ne samo narodni melos već i srpsku kulturu uopšte, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

  • 63

Legendarni pevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je tragično nastradao u Nemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu i počivaće pored glumca Nebojše Glogovca.

Direktor JKP Pogrebne usluge otkrio je, takođe, da se zaposleni pripremaju za sahranu čoveka koji je svojim glasom i pesmama obeležio ne samo narodni melos već i srpsku kulturu uopšte, ali da se čeka da porodica Šaulić precizira detalje sahrane.

Naime, sahranjivanja u Aleji odobrava služba Protokola gradonačelnika Beograda i regulisano je gradskom Odlukom o uređenju i održavanju groblja i sahranjivanju, Baltovski pojašnjava da na osnovu spomenute odluke, u Aleji mogu da budu sahranjeni nosioci najviših odlikovanja Republike Srbije, akademici SANU i počasni građani Beograda, piše Politika.

Foto: Marko Jovanović

- Gradonačelnik Beograda ima pravo da u izuzetnim situacijama odluči o dodeli mesta za sahranjivanje ličnosti za koju se proceni da je dala značajan doprinos kulturi i javnom životu grada i republike u oblasti u kojoj je delovala, a ne pripada navedenim kategorijama - objašnjava Baltovski, dodajući da zasad u Aleji počiva 741 osoba.

VIDEO: Karirani stolnjak, fotografija sa majkom i veliki snovi o driblinzima: Šaban nikad nije preboleo fudbalski teren

VIDEO: Ove reči Šabana Šaulića o važnim stvarima u životu jače su nego sve otpevane pesme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Caki

    20. februar 2019 | 12:39

    Saban je ikona odredjene populacije koja voli da slusa tu vrstu muzike! Nije mu mesto u Aleji zasluznih, ali u ovo vreme preterivanja ništa čudno! Sledeći put Država nek ustupi Vladini avion svakom bolesnom detetu koje ide da se leci u inostranstvu! Saulici su bogati neka plate avio taxi.

  • iki

    20. februar 2019 | 09:02

    Svaka cast Sabanu za pevanje, takav pevac se jednom radja i vecna mu slava, ali mislim da pevacima nije mesto u aleji! Radili ljudi ono sto su voleli, za to bili dobro placeni, zakidali drzavu za porez i sada aleja!

  • zgranut

    20. februar 2019 | 11:22

    Ova drzava je prolupala, pa lepo pise ko moze da se sahrani u aleji .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA