Saopštenje porodice Šaulić: Zahvaljujemo se svima koji su pomogli da dostojanstveno ispratimo našeg Šabana

Prošlo je sedam dana otkako nas je napustio suprug, otac, deda, tast, svekar, kum, brat, prijatelj, veliki čovek i umetnik Šaban Šaulić - stoji u saopštenju Gordane Šaulić sa decom

  • 28
Šaban Šaulić, sahrana Foto: Marko Jovanović

Porodica Šaulić izdala je zvanično saopštenje unedelju, 24. februara, dva dana nakon što je kralj narodne muzike Šaban Šaulić sahranjen na Novom groblju u Beogradu. 

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Prošlo je sedam dana otkako nas je napustio suprug, otac, deda, tast, svekar, kum, brat, prijatelj, veliki čovek i umetnik Šaban Šaulić.

Želimo da se zahvalimo svim poštovaocima Šabanovog lika i dela iz celog sveta na bezbrojnim izrazima saučešća, podršci, i saosećanju u našem bolu. Hvala našim kumovima, prijateljima, familiji, saradnicima, kolegama, Predsedništvu i Vladi Republike Srbije, medijskim kućama, upravi i zaposlenima na Novom groblju, diplomatskim predstavništvima u Nemačkoj, čelnicima grada Beograda, kao i svim ostalima koji su pomogli da lakše prebrodimo težak period i dostojanstveno ispratimo našeg Šabana.

Porodica Šabana Šaulića na komemoraciji 22. februara/ Foto: Marko Jovanović

Posebnu zahvalnost na prijateljstvu, podršci i bezrezervnoj pomoći dugujemo Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i članovima negove porodice, Ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću sa porodicom, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i njegovoj supruzi Nataši Vulin, pokrajinskom sekretaru Vojvodine za socijalnu politiku Predragu Vuletiću i njegovoj porodici, generalnom sekretaru predsednika Republike Srbije Nikoli Selakoviću sa porodicom, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću sa porodicom i predsedavajućem predsedništva BiH Miloradu Dodiku.

Sa neizmernom zahvalnošću i poštovanjem,

Gordana Šaulić sa decom"

Šaban Šaulić sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju 22. februara, a na večni počinak ispratilo ga je oko 5.000 ljudi.

VIDEO: Moj otac nije danas otišao: Potresan govor Šabanovog sina Mihajla

VIDEO: Kralj narodne muzike ispraćen na večni počinak, supruga Goca ljubi kovčeg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    24. februar 2019 | 15:30

    A zahvalnost sinu Robert što cuti i trpi sve ove godine u jadu i bedi dok se oni bahate? Zahvalnost narodu koji je voleo Sabanove pesme i uz čije pare bez dinara plaćenog poreza državi žive kao kraljevi? Sram vas bilo Saulici!

  • Pravda

    24. februar 2019 | 13:12

    Budite ljudi i dajte nužni deo nasleđa Šabanovom sinu Robertu! Znači ne onaj deo koji će dobiti Šabanovo troje dece iz ovog braka,nego bar nužni deo koji iznosi jednu osminu od tog što bi dobio da se ravnopravno deli ono što je Šaban zaradio. Ne dozvolite da nepravda i dalje traje. Žalosno je bilo videti Roberta kako ispred kapele stoji na hladnom i čeka sahranu. Veliki pozdrav iz Makedonije i saučešće svim ožalošćenima!

  • Tebra

    24. februar 2019 | 13:23

    Kako glumi neku gospođu, kao da mi ne znamo šta je sve radila. Goco daj onim jadniku nesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA