≫ 

"Ta duša nikad neće umreti!" Bogoljub Karić se emotivnom porukom oprostio od Šabana Šaulića (FOTO) (VIDEO)

- Kolika je bila ta duša i kakav je Šaban Šaulić bio čovek, znamo mi koji smo imali tu sreću da ga lično poznajemo i da budemo njegovi prijatelji! - poručio je Bogoljub

  • 0
Bogoljub Karić i Šaban Šaulić, Foto: Facebook/bogoljubjkaric

Od pokojnog kralja narodne muzike Šabana Šaulića oprostio se njegov prijatelj Bogoljub Karić.

Bogoljub je na Fejsbuku objavio podužu poruku u kojoj je istakao da je Šaban bio vrlo skroman čovek, te da je imao sreću što ga je lično znao.

Objavu prenosimo u celosti.

"Dragi moji,

Kada narod sam proglasi nekoga za kralja - onda taj čovek sigurno i jeste Kralj! Kada je još taj Kralj - Kralj muzike, i to narodne muzike, onda sigurno da njega nije krasio samo dobar glas nego i velika duša i veliko srce! Narod ne greši!

To se u slučaju Šabana Šaulića - Kralja narodne muzike najbolje videlo! U njegovim pesmama, koje su postale i ostale deo naše mladosti i naših života, osećalo se da sa svakom reči i svakom notom Šaban predaje i deo svoje duše!

A kolika je bila ta duša i kakav je Šaban Šaulić bio čovek, znamo mi koji smo imali tu sreću da ga lično poznajemo i da budemo njegovi prijatelji!

"Sneg je opet Snežana"; "Dajte mi utjehu"; "Dođi da ostarimo zajedno"; "S namerom dođoh u veliki grad"; "Uvenuće narcis beli"; "Pozno bih te međ hiljadu žena..." - samo pominjanje ovih pesama izaziva emocije kakve nijedan glas i nijedan drugi pevač mogao da izazove... Postale su deo naših života...

Šabanov glas i Šabanovo pevanje su cenili i smatrali nečim unikatnim i neponovljivim svi, bez izuzetka - i obični ljudi, i muzički stručnjaci, čak i oni koji kažu da ne vole narodnu muziku. Njegove pesme su besmrtne, njih vole sve generacije, čak i omladina koja se nije ni rodila kad su mnoge od njih nastajale. I siguran sam da će te pesme voleti i neke nove, još nerođene generacije!

Taj specifičan glas, ta emocija i ta duša koje je Šaban nesebično delio svima nikad neće umreti! Kao što nikad neće, kod nas koji smo Šabana poznavali, umreti ni sećanje na tog genijalnog, a tako skromnog čoveka...

Počivaj u miru, dragi prijatelju! Hvala ti za sve što si uradio, za to što si svojim pesmama i svojim postojanjem ulepšao život svima nama!

Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA