≫ 

Slučaj "prebijanje Loke": Rasta oslobođen optužbi da je tukao Slobodana Nešovića

Reper je oslobođen optužbi, čime je suđenje završeno

  • 3

Stefan Đurić Rasta u ponedeljak, 4. marta, oslobođen je optužbi u Prvom osnovnom sudu da je napao i pretukao Slobodana Nešovića Loku, vlasnika agencije za autorska prava.

- Zadovoljni smo što sud nije podlegao pritisku javnosti koji je pratio ceo postupak. Imajući u vidu dokaze koje je ponudilo tužilaštvo, oslobađajuća presuda je bila jedina moguća zakonita odluka - rekla je advokatica Irina Borović, branilac Stefana Đurića.

Rasta i Irena, Foto: Milena Đorđević

Podsetimo, posle ročišta održanog 12. februara Rasta i njegova pravna zastupnica za Telegraf.rs su rekli da ne postoji dokaz da je Rasta navodno tukao Loku.

Rasta i Irena, Foto: Milena Đorđević

- Pogledali smo snimak koje je tužulaštvo dostavilo kao dokaz i iz tog snimka smo utvrdili da spolutno ne stoji nijedan navod, tako da je tužilac nakon današnjeg pretresa odlučio da uzme spise na razmatranje i da odluči šta će. Sada je na tužilaštvu da proceni da li će uopšte nastaviti krivično gonjenje, jer su danas utvrdili da nemaju dokaze za ono što su tvrdili do sada - rekla je advokat Irina Borović.

Na naše pitanje da li u tom slučaju razmišlja o kontratužbi, Rasta nam je rekao:

- Veruj mi da razmišljam o tome, ali trenutno mi je bitno da se ovo završi kako treba. Mislim da će istina pobediti, kao i uvek.

Kako se ispostavilo, Rasta je bio u pravu, zbog čega je i oslobođen optužbi.

Podsetimo, Rasta je u martu 2017. u centru Beograda sa četvoricom momaka navodno pretukao Slobodana Nešovića, a pre navodnog napada džipom je jurio Loku po Kosovskoj ulici.

Rasta je, nakon incidenta zbog kog je na sudu, rekao da nije kriv.

- Ovo je jedan scenario čoveka koji na sve moguće načine pokušava da izbegne i okrene priču u svoju korist ne bi li i posle 10 godina zadržao finasijska sredstva od autorskih prava koja pripadaju meni... Nikakvog napada i vređanja nije bilo da naglasim... A pravdu ću kao i do sada potražiti na sudu, po ko zna koji put - kratko je tada rekao Rasta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    4. mart 2019 | 12:27

    Ovaj zuti Loka misli da je iznad zakona i moze lagati i pričati šta hoće. Nije to ni pritisak jabnosti, nego orkestrirana kampanja propalih DS pristalica. Ne biraju sredstva. Pravda je pobedila.

  • Др

    4. mart 2019 | 18:39

    Ау, људи моји, која дебилчина, чудо једно!?

  • Au

    4. mart 2019 | 13:22

    To Rasta kao prosli put,opet isti prsluk ili pancir? 😂😂😂 On je bitan faktor,pa se plasi da ga neko ne utepa 😅😅😅😅

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA