≫ 

Hrvatska bruji o njihovoj svađi! Severina i ovaj muškarac razišli su se posle 17 godina, više i ne pričaju

Severina i jedan od najvažnijih ljudi u njenom životu i karijeri, njen menadžer, prekinuli su navodno svaki kontakt

  • 3
Severina, Igor Kojić, Premijera filma Poslednji Srbin u Hrvatskoj odrzana u Kombank dvorani u okviru 47 FEST a Foto: ATA Images

Estradni kuloari prethodnih dana bruje o tome da je došao kraj jednoj od najdugovečnijih i najuspešnijih poslovnih saradnji na domaćoj muzičkoj sceni - saradnji između Severine Kojić i Tomice Petrovića. Njih dvoje su poslovno sarađivali punih 17 godina, a sada su navodno jedno drugome odlučili da kažu zbogom.

Navodno je odluka pala nakon svađe tokom koje su, ispričao nam je izvor za Jutarnji.hr, pale i neke teške reči, pa i optužbe. Te su uvrede jako zabolele Tomicu koji bi, kako je rekao izvor, za svoju Severinu dao i krv, kada bi zatrebalo.

Prema jednoj verziji priče, Petrović je otkazao daljnju saradnju pjevačici, a prema drugoj, ona je njemu rekla da više nemaju što da rade zajedno, a svoju je odluku bliskim ljudima navodno saopštila 3. marta, kada je slavila rođendan svog sina Aleksandra, koji je inače rođen 20. februara, ali je zbog obaveza odlučeno da maleni žurku za svoj sedmi rođendan ima prošle nedelje. Na proslavi navodno nije bio Tomica Petrović koji je, zanimljivo, rođen istog dana kada i Severinin sin. Petroviću, međutim, poslednjih dana, prema rečima njegovih prijatelja, nije do slavlja.

Tomica Petrović na brojne pozive novinara prethodnih dana se nije odazivao. Čovek koji se svima uvek javljao u bilo koje doba dana ili noći ovaj put to nije učinio.

Severina i Igor Kojić/ Foto: ATA Images

Severinin suprug Igor Kojić, prema priči koja je isplivala u javnost u nedelju, navodno preuzima starateljstvo o karijeri svoje supruge.

- Igor je već počeo da zove neke klubove u Beogradu, ugovara koncerte širom regiona...

Premda Igor nema mnogo iskustva u svetu estrade, činjenica je da on ima potpuno Severinino poverenje - kažu izvori. A šta na sve to kaže Igor Kojić?

- Izvinite, dobili ste me u velikoj gužvi. Ne mogu sada da pričam. Svakako ću vam se naknadno javiti - izjavio je Igor, ali se na buduće pozive nije javio.

Na pitanje tokom kratkog telefonskog razgovora - da li je tačno da Severina više ne radi s Petrovićem i da će upravo on preuzeti Petrovićev posao, ovu informaciju nije ni potvrdio niti demantovao, a nije se ni iznenadio zbog pitanja.

Severina Kojić/ Foto: Promo/Jelena Balić

Komentar na ovu priču nema ni Edvin Softić, koji, prema kuloarima, nakon 27 godina više nije Severinin prijatelj ni saradnik: "Ne želim ništa reći na tu temu", rekao je Softić za Jutarnji.hr.

U međuvremenu se pročulo i da će PR stručnjak Davor Grgin možda naslediti Petrovića u Severininom taboru.

- Ja? Ne, to nije tačno. A nije mi poznato ni to da su Severina i Tomica prekinuli saradnju - rekao je Grgin.

O navodnom prekidu saradnje ne zna ništa ni Dario Draštata, šef Dallasa, izdavačke kuće koja u petak objavljuje Severinin novi album "Halo". Ali, da između Severine i Petrovića trenutno nisu idilični odnosi, otkrio je "Jutarnjem" jedan drugi ugledni diskograf.

- Koliko sam shvatio tokom poslednjeg susreta sa Severinom, između nje i Tomice je napeto. No, ona je umetnica, žena koja sve emotivno, s dušom doživljava, a u poslednje vreme nije joj lako. Tu je nervoza pred izlazak albuma od kog svi mnogo očekuju, loši odnosi s bivšim emotivnim partnerom, želja da i dalje ostane na regionalnom estradnom tronu... Kad se sve to sabere, čovek može da "pukne" i u lošem raspoloženju nekom svom bliskom svašta da kaže, pa i stvari koje ne misli, zbog kojih mu može kasnije biti krivo i žao - kaže diskograf koji jednostavno ne može da poveruje da su Severina i Petrović prekinuli saradnju koja je počela još 2002. godine. Upoznali su se dve godine ranije, u vreme kada je Tomica Petrović radio s "Majkama", a Severina bila u vezi s Alenom Marinom, frontomenom grupe "Kojoti".

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Severina Kojic (@severina) on

Severinin menadžer počeo kao di-džej

U muzičke vode Petrović, koji dolazi iz rokenrol priče, ušao je početkom osamdesetih, još kao srednjoškolac, kada je počeo da radi u zagrebačkoj "Jabuci" kao di-džej, a potom je sam organizovao koncerte i vodio klub. S poslovnim partnerom Pavlom Pajom Podolskim pokrenuo je diskografsku kuću "Jabukaton", koja je izdala albume nekih od najvažnijih muzičkih imena tog perioda, poput "Hladnog piva", "Haustora", "Majki", "Pips, Chips & Videoclipsa"… Potom im se pridružio Marin Viduka Stiv te su osmislili projekat "Fiju briju", a zatim "Zagreb gori". Početkom devedesetih Petrović, Podolski i Dubravko Jagatić pokrenuli su rok nagradu Crni mačak, a te godine Tomica postaje menadžer benda "Majke".

Petrovića i Severinu krajem 2000. godine poslovno su spojili Petrovićev prijatelj Bino Uršić i njena tadašnja menadžerka Lidija Samardžija, s kojom je Severina napustila svoju dotadašnju izdavačku kuću "Tutico", optužujući vlasnika Zrinka Tutića, s kojim je pre toga godinama više nego dobro sarađivala, za robovlasnički ugovor. Par meseci kasnije Samardžija je Petroviću na Severinin nagovor prepustila da organizuje nekoliko Sevkinih koncerata, a Severini se svidelo kako on to radi, pa su počeli da posluju sve više i sve češće. Prva zajednička turneja bila im je "Virujen u te", održana 2002. godine.

Severina Kojić/ Printskrin: index.hr

Nije joj bio klasičan menadžer

Petrović je poznat o tome što je o svojoj umetnici uvek brinuo kako to nikad nije radio ni jedan muzički menadžer. Pazio je uvek da joj nije hladno ili vruće, imao sa sobom spremnu bočicu vode ako ožedni, nosio joj je kišobran, njene torbice...

- Pre par godina Tomica i Seve bili su zajedno u Splitu, u društvu njenog dobrog prijatelja Petra Graše. Malo su popili, pa su u cik zore odlučili da odu na Bačvice, kako bi isprobali da li je more u maju dovoljno toplo za kupanje. Tomica je bio jedini koji se te zore nije okupao. On je, ogrnut svojom crnom jaknom, stajao na obali i svako malo pitao Severinu: "Honey, da li je sve u redu?" - prisećaju se splitski muzičari.

Petrović je svojevremeno brinuo i o Severininom psu Pikasu, kojeg je dobila od svog bivšeg dečka, Riječanina Slavka Šajinovića, a zbog izjava da je Severinin bivši partner Milan Popović izgubio sporove protiv pevačice, protiv Petrovića je srpski biznismen podigao dve kaznene prijave za klevetu. Zbog svega toga teško je poverovati da su pevačica i njen menadžer okončali saradnju, tim više što je ona jednom izjavila:

- Kada izgubite čoveka koji ničega nije vredan, pa ni razočaranja, nije vam toliko teško. Kada izgubite čoveka koji vas je voleo, a vi zabrljate, to je najgore. Primera radi, da mi moj Tomica, prekrasan čovek, kaže zbogom, bila bih očajna - rekla je pre nekoliko godina Severina.

(Telegraf.rs/Jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mima

    7. mart 2019 | 16:17

    A STA TO NAS SAD BRIGA STA JE BILO PRE 17 GODINA.OSTAVITE ZENU NA MIRU

  • Makica

    7. mart 2019 | 18:33

    Normalno je da napusti menadjera a da joj menadjer bude muž. Ionako mora da ga izdržava , makar nek okreće telefone.Sevka je još po malo popularna , može ona još da zaradi.

  • Mara

    7. mart 2019 | 20:42

    Godine cone svoje pa se vise I neseca sta radi baba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA