Udovica Šabana Šaulića tuži Turčina koji je izazvao sudar u kojem je poginuo kralj narodne muzike: Goca će dobiti najmanje 300.000 evra

Turčina koji je izazvao sudar vozio je u alkoholisanom stanju, bez vozačke dozvole i to ukraden automobil

  • 17

Porodica Šabana Šaulića koji je preminuo nakon teške saobraćajne nesreće 17. februara u Nemačkoj zajedno sa klavijaturistom Mirsadom Kerićem tužiće Alsina Leventa koji je izazvao stravičan udes.

Njihova namera je da Turčina koji je vozio u alkoholisanom stanju, bez vozačke dozvole i to ukraden automobil dobije što veću kaznu kao i da plati odštetu za pretrpljini bol zbog gubitka člana porodice.

Postoji mogućnost da porodica dobije više od 300.000 evra koliko bi pevač zaradio od najmanje 20 ugovorenih nastupa u 2019. godini.

- Iako će nemačka policija i tužilaštvo po službenoj dužnosti Leventa procesuirati, oni ne žele da sede skrštenih ruku. Trenutno se raspituju kakvu kaznu Alsin može da dobije, tačnije koliko godina će provesti u zatvoru. To prvenstveno žele da urade kako Turčin više ne bi izazvao ovakvu tragediju i još neku porodicu zavio u crno - počinje izvor.

Porodica Šabana Šaulića na njegovoj sahrani, , Foto: ATA Images

Šabanova supruga Gordana ima plan u šta će investirati novac ukoliko dobije nadoknadu.

- S obzirom na to da je porodica odlučila da od kuće u Šapcu naprave Šabanov muzej, novac će da ulože u to kako bi očuvali lepu uspomenu na pevača - kaže izvor.

Podsetimo, kako je utvrdila obdukcija, Šaban je preminuo od posledica sudara, kao i njegov muzičar Mirsad Kerić. Kum Slobodan Stojadinović, koji je bio sa njima u kolima, i dalje se oporavlja od teških povreda.

Prema rečima advokata Nebojše Perovića Levent bi mogao da dobije kaznu od 10 godina.

- Propisana maksimalna kazna u slučaju saobraćajne nesreće sa smrtnim posledicama u Nemačkoj je do deset godina, a do 12 meseci sleduje za kaznu zbog vožnje u alkoholisanom stanju - kaže advokat Nebojša Perović.

Šaban Šaulić, Foto: Marko Jovanović

- Gordana ima pravo na štetu zbog smrti bračnog druga, koja može da iznosi više hiljada evra. S druge strane, ovde je reč i o materijalnom gubitku, jer je Šaulić bio radno aktivan u celoj Evropi. Ukoliko je imao ugovorene nastupe to je apsolutno finansijski gubitak. Kad bi to došlo na sud, ukoliko osiguravajuća kuća odbije da plati, došla bi u obzir kompenzacija, na primer i penzija. Ali, to sve dolazi u obzir ukoliko je automobil koji je vozio Turčin bio osiguran, u suprotnom, porodica jedino od počinioca udesa može da potražuje odštetu - objasnio je Perović za Stars

VIDEO: Kralj narodne muzike ispraćen na večni počinak, supruga Goca ljubi kovčeg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrgudin

    20. mart 2019 | 14:17

    Neće da tuže zbog duševnig bola zbog gubitka voljene osobe već zbog novca koji su i koji neće dobiti zbog smrti pevača.... a dal je plaćen porez za sav novac koji je do sada zardio kao što i ja plaćam na ovu bednu platu od 26000 dinara

  • Rs

    20. mart 2019 | 14:20

    Boze samo su i pare u mislims

  • dino merlin

    20. mart 2019 | 14:42

    Strasno samo pare pare!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA