≫ 

Preminuo otac glumca iz "Senki nad Balkanom", čovek koji je ceo život posvetio narodnoj igri (FOTO)

- Taja moj - napisao je Andrija uz fotografiju pokojnog oca

  • 3

Radojica Kuzmanović, otac mladog srpskog glumca Andrije Kuzmanovića, iznenada je preminuo od posledica srčanog udara, po povratku iz Gračanice gde je radio sa Ansamblom "Venac".

Andrija, koji je sipmatije javnosti stekao ulogama simpatičnog golmana Jakše u "Montevideu" i inspektora Pletikosića u "Senkama nad Balkanom", na Instagramu se oglasio objavivši sliku svog oca, te napisavši samo dve reči.

- Taja moj - napisao je Andrija.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by andrija kuzmanovic (@pedzidzons) on

Radojica je bio dugogodišnji solista, te nekadašnji direktor Ansambla KOLO.

Radojica Kuzmanović, poreklom iz okoline Mrčajevaca, rođen 1955. u Kikindi, sa suprugom i sinom Andrijom živeo je u Beogradu. Čitav svoj život posvetio je narodnoj igri, za doprinos u oblasti očuvanja i negovanja tradicionalne umetnosti nagrađivan je najvišim priznanjima u zemlji i inostranstvu. Svoje ogromno iskustvo i znanje, sve do svoje iznenadne smrti, nesebično je delio članovima Nacionalnog ansambla narodnih pesama i igara Kosova i Metohije "Venac", kao koreograf i član Umetničkog kolegijuma.

Nosilac je nagrade za Životno delo Ansambla "Kolo". Bio je angažovan kao koreograf na Pesmi Evrovizije u Beogradu 2008.

Komemoracija povodom smrti Radojice Kuzmanovića održaće se u četvrtak, 21. marta u 10 časova u Centru za kulturu "Vlada Divljan". Opelo počinje u Crkvi Svetog Nikole na Novom groblju u Beogradu istog dana u 14 časova. Sahrana istaknutog umetnika obaviće se u 14:30 u Aleji zaslužnih građana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naki

    20. mart 2019 | 16:25

    Saučešće porodici..

  • aat

    20. mart 2019 | 22:31

    Moj prvi koreograf, tada sam imala 6 godina, danas 45, ali nikada, bas nikada ga nisam zaboravila ni prestala da ga pominjem. Pocivaj u miru dragi Radojice

  • Ljiljana-Kg

    21. mart 2019 | 17:50

    Veliki umetnik,divan covek. Ostace zauvek u srcima onih koji vole i zive za folklor i pravu narodnu muziku. Saucesce porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA