≫ 

Šaćiri provocirao Srbe dvoglavim orlom, a ime je dobio po našem ansamblu narodne muzike!

Iako je kritikovan u rodnom mestu, Šaćirijev otac sinu je dao srpsko ime

  • 1

Pevačica Miroslava Mira Vasiljević preminula je 23. marta u 85. godini nakon duge i teške bolesti, a poslednje godine provela je u Domu za stare na Bežanijskoj kosi.

Miru su zvali "muzički biser narodne muzike", bila je osnivač ženskog vokalno-instrumentalnog ansambla Đerdan, poznat i kao "ženski Bitlsi", a koliko je Đerdan bio popularan svedoči, verovali ili ne, fudbaler Đerdan Šaćiri koji je 1991. godine dobio ime po Mirinom ansamblu.

Šaćiri je na Mundijalu u Rusiji provocirao srpske fudbalere i navijače pokazavši rukama dvoglavog orla, simbola velike Albanije, a njegov otac bio zaljubljen u VIS "Đerdan" i zarekao se da će sinu dati ime po njima.

U rodnom Gnjilanu su ga osuđivali što je sinu pored albanskih imena dao srpsko, a on je govorio da to nije tako, već da je to turcizam.

Mira Vasiljević i Sneki, Foto: Telegra

Kroz Đerdan prošle su pevačice: Izvorinka Milošević, Snežana Đurišić, Goca Stojićević, Goca Lazarević...

Podsećamo, Miroslava je dobitnica brojnih priznanja, a Savez estradnih umetnika dodelilo joj je nagradu za životno delo.

VIDEO: Vujadin Savić brutalno o Śaćiriju i Džaki: Nije za novine śta bih im uradio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    12. april 2019 | 08:35

    Nisam mogla sa odgledam do kraja koliko me nervira sto se stalno okrece i koliko je neprofesionalan dok daje izjavu. Brate ispostuj bar sagovornika! gde zveras sa strane!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA