Od Mančestera do Balkana: Stigao je novi talas izvođača za Addiko Fusion binu na Exitu!

I ovog leta, od 4. do 7. jula okupiće na jednom mestu brojna kultna imena, ali i heroje novih generacija

  • 0

Svakog jula, Addiko Fusion bina na EXIT festivalu, u skladu sa svojim dvodecenijskim imenom i konceptom, publici na gornjem gradu Petrovaradinske tvrđave isporuči pažljiv miks žanrova iz svih delova muzičkog spektra.

I ovog leta, od 4. do 7. jula okupiće na jednom mestu brojna kultna imena, ali i heroje novih generacija, a svoje nastupe već su potvrdili nekadašnja pevačica čuvene grupe Nightwish i metal diva operskog vokala Tarja Turunen, te legendarni britanski ska sastav The Selecter, kao i novosadski pankeri Atheist Rap.

Da na Fusionu po tradiciji nikad ne manjka rep žanra pobrinuće se uvek britka na mikrofonu Sajsi MC i neprikosnoveni hip-hop trio Bad Copy čiji su

nastupi na Fusionu uvek krcati dokle pogled seže. A svima njima od danas se pridružuje Svemirko, bend specifičnog zvuka koji je trenutno u žiži regionalne pažnje i zvukom neodoljivo podseća na veliki The Cure!

Tu su još i mančesterska indie četvorka The K’s, te cela plejada dokazanih regionalnih bendova koju čine Eyesburn, Samostalni referenti, Elvis Jackson, Kal, Sixth June, Mongooz And The Magnet, ABOP i Raiven, te novi makedonski dramsko-muzički projekat Crnila Remix!

Ipak, posebno mesto u srcu ljubitelja Addiko Fusion bine rezervisano je za maestra panonske šansone Zvonka Bogdana, čiji koncerti na Exitu su nešto što bi svako morao nekad da doživi.

Svemirko - Žena od vanilije:

Prikladno je da prvog dana festivala, 4. jula, kada na Addiko Fusion bini nastupa kultni ska sastav The Selecter, EXIT ugosti i domaće legende ove scene, Samostalne referente, sastav koji već 23 godine osvaja svojom plesnom mešavinom punk i ska muzike, a ove godine obradovaće region i novim albumom!

Istog dana, sveže lice regionalnog elektropopa i slovenačka multitalentovana umetnica Raiven publici će predstaviti svoje numere, među kojima će se

zagarantovano naći "Sijaj" i "Jadra" koje zajedno broje gotovo pola miliona Jutjub pregleda!

The K's - Sarajevo:

Već idućeg dana, u petak 5. jula, nadaleko čuvenu muzičku inovativnost i talenat Mančestera pokazaće The K’s, uzbudljiva indie četvorka koji su skrenuli pažnju na sebe debi singlom "Sarajevo" koji je postao hit na svim muzičkim platformama. Prisutne će istog dana na pravo putovanje kroz muzičke žanrove da povede i poznati slovenački bend Elvis Jackson, koji već 20 godina priređuje nastupe nabijene energijom i numerama u kojima se prepliću ska, punk,

reggae, metal i rock i koje su ih odvele na neke od najvećih evropskih muzičkih događaja!

Za jake gitarske rifove drugog dana festivala biće zadužen multikulturalni sastav Mongooz And, The Magnet, čiji su članovi poreklom iz Mađarske, Norveške i Irske, a za čiji je proboj na muzičkoj sceni zaslužan upravo njihov rock blues zvuk koji osvaja na prvo slušanje!

Trećeg dana festivala, scena će biti rezervisana za čuveni Eyesburn koji upravo ove godine obeležava veliki jubilej – 20 godina od prvog velikog nastupa, a prošlog meseca održali su dugoočekivani povratnički koncert u Hali sportova koju su napunili gotovo do poslednjeg mesta!

Synthpop talase u subotu doneće voljeni domaći dvojac Sixth June koji je bazu fanova u Srbiji i šire, između ostalog u Nemačkoj, stekao numerama kao što je "Drowning" koja broji gotovo 700 hiljada Jutjub pregleda, a o njihovom statusu najbolje govori činjenica da su promociju jednog od albuma imali u čuvenom berlinskom klubu Berghain, dok se do kraja godine očekuje novo izdanje!

Foto: EXIT Festival

Muzičko šarenilo na Addiko Fusion bini toga dana demonstriraće i beogradski sastav Kal, čiji su pravac pojedini inostrani kritičari opisali kao Rock'n'Roma, a koji ih je doveo na scene festivalskih giganata poput danskog Roskilde i mađarskog Sziget festivala.

Eksperimentalnu stranu muzike, i umetnosti uopšte, publici će prikazati Crnila Remix, prva i jedina hip-hop predstava u regionu! Ovaj potpuno drugačiji pogled na klasičnu dramu, koju u originalu potpisuje jedan od najeminentnijih makedonskih dramaturga Kole Časule, postavljen je u kontekst modernog hip-hop albuma sa tekstovima popularne makedonske grupe "Zad Agolot".

Novi talas imena donosi i jednu od najvećih senzacija na balkanskoj muzičkoj sceni koja će da nastupi na samoj završnici festivala, u nedelju 7. jula - elektropop sastav iz Hrvatske, Svemirko!

Ova petorka zaraznog synth zvuka svoju bazu fanova okupila je albumima "Vanilija" i "Tunguzija", a numere poput "Žena od vanilije" i "Miris grada" bez problema "pokupile" su preko 200 hiljadaJutjub pregleda!

Zanimljivo je i da ih domaći mediji porede sa obožavanim jugoslovenskim novim talasom, ali i bendovima poput The Cure, koji takođe stižu na ovogodišnji

EXIT!

Iz komšiluka stiže i audiovizuelni sastav ABOP, koji će publiku naterati na pokret svojom elektronskom muzikom koju uživo izvode, te će Addiko Fusion bina zagarantovano da se transformiše u žurku na otvorenom!

Živa ritam mašina iz Zagreba već godinama puni veliki broj klubova zahvaljujući pet vrsnih muzičara koji su nedavno nominovani na Berlin Music Video Awards za spot "Right Now"! Nakon dve godine, na binu koju mnogi smatraju miljenicom EXIT festivala, vraća se legendarni Zvonko Bogdan, a čiji se poslednji nastup na tvrđavi i dalje prepričava zbog neverovatne količine pozitivne energije koja je vladala između publike i čuvenog pevača.

Još samo tri dana - aktuelne cene najkasnije do petka!

Zbog ogromnog interesovanja za EXIT, četvorodnevna (4-7. jul) ulaznica za festival po ceni od 6.490 dinara, što predstavlja visokih 55% uštede, biće u prodaji najkasnije do petka, 12. aprila do ponoći.

Nakon toga, cena kompleta ulaznica za EXIT biće viša. Cena ulaznica za prvi festivalski dan, kada nastupa The Cure, iznosi 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara.

Ulaznice za EXIT mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA