≫ 

Najbogatija francuska porodica Arno saopštila koliko stotina miliona evra donira za obnovu Notr Dama!

Bogatstvo Bernara Arnoa procenjuje se na 87,4 milijarde dolara, čime ima status najbogatijeg Francuza

  • 23

Nakon što je porodica Pino donirala 100 miliona evra za obnavljanje čuvene katedrale Notr Dam u Parizu, najbogatiji Francuz Bernar Arno (70) odlučio je da sa porodicom i svojom kompanijom za proizvodnju luksuzne robe LVMH donira 200 miliona dolara.

- Porodica Arno i grupa LVMH želeli bi da pokažu svoju solidarnost u ovo vreme nacionalne tragedije i pridružuju se pružanju pomoći za obnovu ove izvanredne katedrale, koja je simbol Francuske, njenog nasleđa i francuskog jedinstva - navodi se u saopštenju.

Inače, Bernarov sin Antoan Arno (41) od 2011. oženjen je ruskim supermodelom Natalijom Vodjanovom (37), sa kojom ima dvoje dece - Maksima (4) i Romana (2). Natalija pored njih ima troje dece iz prethodnog braka sa Džastinom Portamnom (50).

Natalija i Antoan, Foto: AP/Tanjug

Bogatstvo Bernara Arnoa procenjuje se na 91,7 milijardi dolara, a ovaj gospodin je ubedljivo najbogatiji Francuz.

Helena i Bernar Arno, Foto: AP/Tanjug

Takođe, francuska energetska kompanija "Total" doniraće 100 miliona evra za obnovu katedrale Notr Dam, izjavio je danas izvršni direktor kompanije Patrik Pujen.

VIDEO: Jutro posle požara: Notr Dam žalosno zgarište

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    16. april 2019 | 15:08

    Ovi nasi tajkuni bi srusili izgoretinu, promenili namenu zemljista u skupstini grada i onda na mestu izgorele katedrale sagradili jedan kvalitetan stambeno-poslovni kompleks...

  • okej

    16. april 2019 | 15:25

    Prvo me kopka jedno pitanje. A to je, na koliki iznos je osiguran Notr Dam?Sledece sta me impesionira je ono sto odzvanja po svim medijama i portalima, milijarderi daju stotine miliona za obnovu iste.??!? Hm, da, sigurno je jedno, a to jedno je zakljucak koji svi sa iole racia mogu da pomisle, da mozda svi ti milijarderi niti su dusebriznici niti su bolji ljudi od nas bez milijardi, cak i bez hiljada evra ustedjevine vec su olosi koji toboze daju basnaslovne donacije koje ce im se svakako vratiti kao cist novac, jer nema poreza za donacije a svakako da stara crkva, ma koliko ona bila lepa nema kapaciteta da bi se u nju investiralo 300 000 000e donacija.

  • Mire

    16. april 2019 | 15:26

    Dzaba vam novci moji sinovci kada ste skrenuli sa kursa pravde postenja i casti a narocito bernar kusner.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA