Ostavio mi je poslednju rečenicu: "Nemoj samo ti sad da se smoriš"... Ljubavnu priču Maje Uzelac i njenog supruga prekinula je teška bolest (FOTO)

- Hvala svima koji su tri i po godine živeli sa nama ovako. I voleli nas sve više, umesto da nas sve više izbegavaju - napisala je Maja u jednoj od svojih objava posvećenih svom suprugu koji je preminuo 13. aprila

  • 8

Maja Uzelac/ Foto: Instagram/majauzelac

Maja Uzelac, rediteljka i autorka emisije "Kulturni nokaut" 13. aprila izgubila je svoju najveću ljubav, supruga Miroslava Ničića, koji je preminuo nakon duge i teške bolesti.

Maja se tada zahvalila svima koji su težak period proveli uz njih dvoje, a na dan kada je izgubila supruga objavila je crnu sliku.

- Hvala svima koji su se igrali sa našom decom kad se Miki razboleo, a ja sedela po bolničkim sobama, na internetima i u doktorskim ordinacijama.

Iako su neke njihova deca čekala kod kuće; iako su neki od njih inače izbegavali decu, jer nisu mogli da imaju svoju, i patili su zbog toga. Hvala onima koji su ih zasipali slonovima i dobrim vilama; onima koji su nam kuvali i donosili torte. Iako neki od njih nisu imali posao ni ušteđevinu, iako neki nisu imali vremena ili snage. Svima koji su dali krv i dali trombocite, iako su se neki plašili igle. Svima koji su želeli to da urade, ali drugi su dali dovoljno pre njih.

Hvala svima koji su odlagali svoje sastanke da bi sa mnom pričali o lošim filmovima i o ludačkim cipelama, da ne bih mislila samo misli iz pakla. Svima koji su nas vodili na izlete i zvali na mora i na planine. Hvala svima koji su nudili svoje mesečne plate, rešavali sumanute tehnikalije i preskakali birokratske crne rupe u moje ime. Svima koji su nas zvali da radimo zajedno. Svima koji su nas povezali sa svojima i predstavili kao svoje.

Svim onim doktorima koji su mogli da nas gledaju kao pacijenta i rodbinu koja dosađuje, ali su nas gledali kao ljude kojima je stalo. Hvala svima koji su se sa mnom tresli oko svake krvne slike, guglali svaki test i sad, zajedno sa mnom, mogu da upišu hematologiju. Hvala i onima koji su mislili da sve to nije dovoljno, i zbog toga se iscimali, kupovali avio-karte i uplaćivali osiguranja, pokušavali nešto za njega sa svoje strane. Hvala onima koji su nas primali po stranim gradovima i svađali se sa nama oko organske hrane. Hvala onima koji su se posle toga mirili i grlili.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Maja Uzelac (@majauzelac) on

 

Hvala svima koji su tri i po godine živeli sa nama ovako. I voleli nas sve više, umesto da nas sve više izbegavaju.

Hvala onima koji su plakali sa nama pre sedam dana. I onima koji su izigravali klovnove da me nasmeju. Hvala onima koje je bolelo što on više nije tu, i onima koje je bolelo zato što nas, koji smo ostali, boli.

Bio je nežan-talentovan-blesav-problematičan-čaroban-zajeban-ekološki aktivan-biljakama okrenut-kuvanjem inspirisan-umetnik-strastven-esktreman-opterećen-posvećen-dečak-ideolog-muž-sin-brat-tata-veseo-tužan-zabavan-težak-lep-dobar-pametan. I moj.

Bio je čovek koji mi je ostavio svoju poslednju rečenicu: Nemoj samo ti sad da se smoriš. (+"cin-cin" - tako smo se kucali burmama).

Bio je takav čovek koji je - u tri različite zemlje, u pet bolnica - napisao, iskomponovao, producirao i otpevao svojoj porodici album od 12 pesama. Toliko je hteo da bude sa nama, i toliko je uradio da nam bude lakše.

Svirao je sint od metar dužine u bečkoj bolničkoj sobi. Drao se upola glasa u Tel Avivu i u sterilnom bloku VMA, prikačen za infuzije i citostatike - napisala je Maja.

Maja Uzelac i njen suprug Niče 2016. godine u bolnici/ Foto: Facebook/maja.uzelac

Jedan čaroban čovek i jedna, njegova i njena-> čarobna ljubav koju smo svi sa divljenjem slavili, dvoje čarobne dece kao krunice te prave pravcijate ljubavi. Koliko smo srećni i bogati što su na sve nas koji ih volimo prosuli svoju čaroliju. Volela bih da se sve naše suze pretvore u svetlucavi prah iz mikijeve pesme - napisala je Maja, a samo nekoliko sati kasnije nastavila u narednoj objavi.

- Ovo je nastavak priče o ljubavi, hrabrosti, posvećenosti, požrtvovanosti, srčanosti, i, iznad svega, prijateljstvu, najvećoj dragocenosti, i iznad svega, istinskoj, nepokolebljivoj ljubavi. Sve ostalo je pogrešna upotreba tog termina, sve ostalo će biti vredno zaborava. M&M moji, možda sam usput pogubila veru u mnoge stvari, gledajući vašu borbu, a i gubeći neke svoje borbe nemali broj puta tokom života, ali zbog vas, između ostalog, nikad nisam prestala da verujem u ljubav, ljubav veću od života, ili to ili ništa.

Maja i njen izabranik venčali su se 22. septembra 2017. godine u najužem krugu porodice i prijatelja.

Svoju ljubav počeli su još pre nekoliko godina, a prvo dete, ćerku Lanu dobili su 22. avgusta 2013. Dve godine potom, postali su roditelji dečaka kojem su dali ime Val.

Njihovo venčanje bilo je skromno. Oboje su odstupili od šablona i tog dana su se na sopstvenom venčanju pojavili u onome u čemu se najlepše osećaju. Majin Niče već je tada bio teško bolestan.

- Sunce, sa nama si i dalje - napisala je Maja na dan smrti svog supruga uz njegovu fotografiju koju je objavila na Fejsbuku.

Maja Uzelac/ Foto: Instagram/majauzelac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    19. april 2019 | 17:52

    Ono kad iz svake pročitane reci, osetiš fizičku, empatijsku bol.

  • dragana

    19. april 2019 | 19:43

    U ovoj objavi ljubavna prica. Respekt za to, a ozaloscenima iskreno saucesce. Razbuca me zeno..

  • Marija

    19. april 2019 | 18:13

    Tuga. Neki ljudi nam toliko daju, a ostaju tako kratko sa nama. Saučešće Maji i njenoj deci.🙏🏻

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA