≫ 

Svi je pamtite kao Šargarepicu, a ona je postala uspešna glumica i igra u brojnim serijama: Temperamentna sam i eksplozivna (FOTO)

- Reditelj Dejan Zečević mi je na kastingu rekao da sam sve odlično uradila, a onda me upitao da li znam da vozim avion, na šta sam ja spremno odgovorila "da" - ispričala je Jovana kroz smeh

  • 9

Glumica Jovana Milovanović (24) u seriji "Moja generacija" tumači dveojku koja ima pokretačku energiju, ali je veći štreber od nje. U "Sinđelićima" igra razmaženu Suzanu, a u "Vojnoj akademiji" postaće pilot kadet.

Jovana je studentkinja završne godine glume, a poverena joj je jedna od glavnih uloga u tinejdžerskoj seriji "Moja generacija", koja se emituje od ponedeljka do četvrtka na RTS 1. Ona je sada otkrila kakva je u novoj seriji.

- Ja sam dosta temperamentna, eksplozivna i uvek spremna za akciju - rekla je iskreno Milovanovićeva.

Jovanu smo zapamtili kao "Šargarepicu", četvorogodišnju riđokosu devojčicu iz reklamnih spotova, a već sa sedam godina dobila je i ulogu u filmu "Pad u raj" Miloša Radovića, uz Branku Katić, Lazu Ristovskog i Oliveru Marković. Zato ne čudi što Jovana kaže da sebe nikada nije ni videla u nekoj drugoj profesiji, osim u glumi.

Jovana Milovanović, Printskrin: Instagram/ic_dzeki

U seriji "Moja generacija" igra Bojanu, dete razvedenih roditelja, koja s majkom, koju igra Milica Zarić, iz Sremske Mitrovice dolazi u Beograd, a Jovana i Milica odlično su se uklopile i razumele na setu.

-  Od prvog dana smo se razumele, ona je neverovatna žena, i laf, i dama, i drugar. Kao glumica sa dosta iskustva, nije morala da se bavi mlađim kolegama, ali je Milica je za moj krupan kadar igrala kao da je njen, ne štedeći sebe kako bi iz mene izvukla maksimum. Mnogo je volim - rekla je glumica.

Jovana u novoj sezoni serije "Sinđelići" tumači sasvim novi lik, nekog ko je totalno drugačiji od nje, a kolege su je na setu zbog toga zadirkivale.

- Igram Suzanu, bahatu, razmaženu, bezobraznu, besnu devojku, koja treba da bude takva prema glumcima poput Gorana Radakovića, Borisa Komnenića i Pauline Manov, koja igra moju majku. Trebalo mi je par dana da uđem u štos, zbog čega su me oni dosta zadirkivali i nisu mi dali mira - rekla je Milovanovićeva, koja će u "Vojnoj akademiji" igrati pilota kadeta.

Jovana Milovanović, Printskrin: Instagram/ic_dzeki

- Pavle Mensur, Đorđe Kreća i ja igramo pilote, kadete treće godine. Oduševljena sam što igram u ovom projektu i imam dozu dodatnog uzbuđenja zato što ulazim u tu "mašinu" koja odlično funkcioniše kao velika porodica - rekla je Jovana i otkrila da li je više privlači film ili  teatar.

- Pred kamerom je dovoljan pogled, dok je u pozorištu potrebna igra u datom trenutku. Moj profesor Ivan Jevtović smatra da sam ja tip za film. Inače, uvek imam tremu pred pozorišnu predstavu, mada sam kao mlađa igrala u "Dušku Radoviću", lani u komediji "Pidžama za šestoro" u Kulturnom centru Čukarica, a sada spremam i diplomsku predstavu koju planiramo da igramo i kasnije - rekla je Milovanovićeva.

Jovana će u seriji "Vojna akademija" koristiti stimulator letanja, ali je reditelju na kastingu rekla da zna da vozi avion.

- Reditelj Dejan Zečević mi je na kastingu rekao da sam sve odlično uradila, a onda me upitao da li znam da vozim avion, na šta sam ja spremno odgovorila "da" - kroz osmeh kaže Jovana.

(Telegraf.rs/Večernje Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA