"VAŽNO JE SAMO ŠTA OSTAJE" – premijera nove pesme i spota JOHNNY RANKOVIC & The Churlians

Žestoka i autentična poruka za sve generacije!

  • 4

Za Nikolu Johnny Rankovića važan je svaki dan, doslovno svaki koji mu daje mogućnost da udahne život, nove note, odsvira nove tonove i raduje se novim planovima. Današnji dan je, doduše, za njega i njegov bend „The Churlians“, ipak malo više poseban u odnosu na ostale.

Dok čitate ova slova, na Youtube-u i na našem portalu već žive njegova nova autorska pesma i novi spot veoma simboličnog naslova: „VAŽNO JE SAMO ŠTA OSTAJE“.

Ekskluzivno za Telegraf.rs, razgovarali smo sa Džonijem o još jednoj važnoj stepenici njegovog života i karijere rok muzičara, i dalje jednog od najprofesionalnijih i najmlađih u regionu.

Foto: Wood RS
  • Između prvog albuma „Teram po svom“,  kojim se sa samo 12 godina upisao u muzičku istoriju kao najmlađi kompletni rok autor jednog muzičkog izdanja na kome je i potpuno sam odsvirao sve gitare i uradio vokal,  autorskog singla „Harley, Les Paul & Rock’n’Roll“ u kome mu je na lapstil-u (havajska gitara) gostovao čuveni Žika Jelić (YU Grupa),  i  ovog novog singla,  Džoni je stekao nova znanja, mnogo muzičkog i nešto životnog  iskustva i uložio puno truda i rada.

Moje pisanje pesama i sviranje je samim tim postalo bolje i kompleksnije, ljubav prema muzici je ostala jednako jaka, a želja za novim saznanjima je sve veća, kao i potreba za daljim stvaranjem. Ovog puta je i moj bend „The Churlians“, osnovan 2014. godine, učestvovao u studijskom izvođenju i realizaciji nove pesme i spota, što sam oduvek i želeo da postignemo.

Zajedno sa mnom od samog početka su delili sve najveće bine u Srbiji, usput se i muzički školovali,  pa tako sa ponosom mogu da kažem da uz sebe imam neke od najprofesionalnijih aktivnih mladih muzičara, Pavla Petrovića na basu i Grigorija Avramovića Grišu na gitari. Bubnjare smo sticajem okolnosti menjali,  tako da je na ovoj pesmi to Miloš Bajić- Bajke.

Foto: Wood RS

Kao i do sada muzika, tekst pesme, vodeća gitara i vokal su moji,  dok sam aranžman uradio uz konsultacije sa bendom , a producent je legendarni Voja Aralica (Vojislav Aralica) - kaže Džoni ne krijući zadovoljstvo što je i ovaj deo zacrtanih planova uspeo da realizuje na najbolji mogući način. Naravno tu je i ekipa„ NN Media Production“ iz Beograda, na čelu sa izvrsnim režiserom i fotografom Nemanjom Novakovićem i producentom Aleksandrom Pejčićem, koja je u IDJ studiju, realizovala video za ovu pesmu. Njima se, kao i celoj ekipi statista, šmikeru, frizeru,  grafičkom dizajneru loga i karata, keteringu, tehničarima mog benda i naravno PR-u, mom menadžeru, kao i posebno rok fotografu Wood.rs i svim ostalim prijateljima i saradnicima, iskreno zahvaljujem na pomoći i radu,  bez koga se video i marketing za ovu pesmu ne bi dogodili.

  • Koja je primarna poruka nove pesme? Na prvo slušanje, ima žestinu i autentičnost na koju su slušaoci od tebe i tvog benda navikli, ali je tekst vrlo upečatljiv i angažovan?

Poruka nove pesme “Važno je samo šta ostaje” je da sve što je suštinski neprolazno ne možemo da kupimo. To je ono po čemu ostajemo zapamćeni, kao što i jedan stih ove pesme kaže: “Samo tvoje ime ostaje!” Ovo nije poruka samo za mlade i moje vršnjake, upućena je svim generacijama. Ako se svaki dan zapitamo da li nam je zaista važno šta ostaje, trudimo se da to svojim aktivnostima, radom i angažovanjem i dokažemo, poboljšaćemo svoj život u ovom trenutku, ostaviti trag  i ispuniti delima koja vrede.

Foto: Wood RS
  • Džoni je po mnogo čemu netipičan predstavnik svoje generacije a ujedno sasvim običan, normalan mladi čovek sa željama, motivima, nadanjima i težnjama za koje nam se često čini da novijim generacijama pomalo i nedostaju. Sa druge strane, suočen je sa određenim borbama o kojima ne želi da govori tako da ih ističe kao primarne, ali voli da kroz svoj primer da snagu mnogima koji je nemaju ili se svakodnevno suočavaju sa brojim dilemama, strahovima i pitanjima – da li je vredno i koliko je važno boriti se?

Rano sam izabrao put koji želim i kojim bez izgovora idem. On me vodi ka jasnim ciljevima, što je naravno mnogo teže nego ih samo izabrati. Naravno da na tom putu nailazim na prepreke - tu prvenstveno mislim na zdrastvene, jer nakon dve operacije i dalje živim sa pola srca i dijabetesom, uz komplikacije u vidu jakih aritmija, koje su se pojavile nedavno. Tu su i još prepreke odrastanja i sazrevanja u sredini gde uvek nedostaje novca, razumevanja okoline za rok kulturu i mogućnosti da se sve što zamislim odmah i realizuje, što nažalost delimo svi, ali ja ne odustajem.

Moj put je da ostavim iza sebe dobru muziku i tekstove i da na najprofesionalniji mogući način produciram muziku drugih, koji mi za to ukažu poverenje.

Zapravo, sve što želim, osećam i činim je sadržano u naslovu i poruci nove pesme.

  • Još jedna od važnih životnih vodilja koju Džoni dokazuje na svom primeru je svakako edukacija u svakom smislu i obliku. Kako pored muzike i ostalih spomenutih okolnosti uspeva da uskladi i školske obaveze?

Mislim da je bitno i formalno i muzičko obrazovanje i trudim se da to paralelno izguram. Upravo završavam prvi razred srednje škole za IT multimediju, u kojoj sam odličan đak. Što se tiče muzičkog obrazovanja, nedavno sam u Londonu položio teoriju muzike sa najboljim ocenama, a u Berlinu i Londonu posetio Britansko Irski Institut Moderne Muzike (BIMM)  na kome bih voleo da studiram muzičku produkciju, koju učim ovde od svoje 9. godine. Sviram gitaru, mandolinu i klavir. Paralelno sam usavršio engleski jezik do akademskog nivoa, ruskim jezikom se služim, a započeo sam i učenje nemačkog. Volim da svakog dana stičem nova znanja i neumoran sam u tome.

Foto: Wood RS

Za kraj razgovora sa ovim hrabrim i neobičnim rokerom frontmenom benda „The Churlians“, predlažemo vam da još jednom pročitate njegov tekst pesme „Važno je samo šta ostaje“ u dnu ove strane ili ispod spota na Youtube,  a njemu i njegovom bendu poželimo sreću u daljem radu, dobre koncerte i što više nove ali i stare publike, koja je već bila u prilici da ih sluša u različitim koncertnim varijantama, od manjih do najvećih bina u zemlji (EXIT, Gitarijada Zaječar, Taš, Rock Village...).

Tekst pesme „VAŽNO JE SAMO ŠTA OSTAJE“

             Želeo sam kartu za ljubav,

                  Ali ona se ne kupuje.

                  Hteo nju,

                  Al’ se mržnja samo prodaje.

 

                  Želeo sam kartu za sreću,

                  Ali ona se ne kupuje.

                  Hteo mir,

                  A’ rat se samo prodaje.

 

                 Sve što kupiš nestaje,

                 Važno je samo šta ostaje.

                 Život je tu dok potraje,

                 Važno je samo šta ostaje.

 

                 Želeo sam kartu za večnost,

                 Ali ona se ne kupuje.

                 Hteo vreme,

                 Ali vremena ponestaje.

 

                Želeo sam kartu za ponos,

                Ali ona se ne kupuje.

                Hteo čast,

                Al’ ona se zaslužuje.

 

               Sve što brzo dođe,

               Brzo nestane.

               Ponekad zapitaš se,

               Da li je važno šta ostaje?

   

              Ooo-oo važno je samo šta ostaje.

              Ooo-oo važno je samo šta ostaje.

              Ooo-oo važno je samo šta ostaje.

            Ooo-oo samo tvoje „ime“ ostaje!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA