≫ 

Turčin koji je ubio Šabana Šaulića pušten da se brani sa slobode: Niko ne zna gde se nalazi, advokat tvrdi da mu prete smrću

- Budući da je Levent sada dostavio tužilaštvu svoju adresu i da više nije aktuelna mogućnost bekstva koja je postojala u momentu njegovog privođenja, prestala je potreba za Leventovim boravkom iza brave dok traje sudski postupak - kaže Makel, u izjavi za "Vestfalen-blat", regionalni dnevnik iz Bilefelda

  • 4
Alsin Levent, Saban saulic, nesreca, turcin Printskrin: Westfalen-blatt.de, Facebook, Instagram

Alsin Levent (35), koji se sumnjiči da je kolima usmrtio Šabana Šaulića (67) i Mirsada Kerića (43), pušten je da se brani sa slobode.

Za sada nije poznato u kom gradu se, od izlaska iz pritvora u Bilefeldu, nalazi nemački državljanin turskog porekla Alsin Levent, pošto Turčinov advokat Jerit Šol informaciju nije hteo da obelodani.

Kako je objasnio, "Leventu su, u međuvremenu, upućene brojne pretnje smrću".

Nakon udesa, Levent policiji nije saopštio stanovanja, a obrazloženje koje je dao, kako je rekao državni tužilac Kristof Makel, glasilo je: "Rastao sam se od devojke i iselio iz stana, još nemam drugi".

Alsin Levent, Foto: Facebook/Levent Alcin

- Budući da je Levent sada dostavio tužilaštvu svoju adresu i da više nije aktuelna mogućnost bekstva koja je postojala u momentu njegovog privođenja, prestala je potreba za Leventovim boravkom iza brave dok traje sudski postupak - kaže Makel, u izjavi za "Vestfalen-blat", regionalni dnevnik iz Bilefelda.

Makel je potvrdio da je pitanje trenutka kada će podići optužnicu protiv čoveka koji je kriv za smrt dvoje ljudi. Kako je precizirano, da bi se to učinilo nedostaje samo izveštaj eksperata, koji još nije kompletiran.

- Prema podacima koje je istraga do ovog trenutka utvrdila, Leventu se na dušu stavlja nemarna vožnja kojom je ubio dve osobe. Budući da je vozio pod dejstvom alkohola, nema sumnje da će se ponovo naći iza rešetaka, to jest, mora da računa na zatvorsku kaznu - kaže Makel.

Tačka na izveštaj istražitelja u ovom slučaju očekuje se za najkasnije dve nedelje, piše regionalni list za okrug Bilefelda "Noje vestfeliše". Kako su naveli, "sudski proces mogao bi da počne početkom leta".

VIDEO: Najbolji prijatelj otkrio: Šabanova velika ljubav bila je ova pevačica

VIDEO: Šabačka mala stigla cela na Novo groblje kako bi ispratila svog druga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrgud

    7. maj 2019 | 12:22

    Pa jes, boli Nemce stojko za tamo nekog Šabana. Da je njihov poginuo u Srbiji to bi se diglo na diplomatski nivo.

  • DRagutin

    7. maj 2019 | 13:02

    Uce se od nas... Sta je tu cudno... Kod nas je to kao dobro jutro... Dok trepnes vec je pusten da se brani sa slobode i nestaje kao magla...

  • ..niko ne zna gde je..

    7. maj 2019 | 12:56

    ..pa'valjda već u turskoj..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA