≫ 

Sud odbio zahtev advokata Jelene Karleuše o izuzeću sudije, u predmetu sa Cecom Ražnatović

U pitanju je Cecina tužba zbog Jeleninih izjava u jednom dnevnom listu - da je Ražnatovićeva naručila ubistvo Zorana Davidovića Ćande

  • 3
Svetlana Ceca Raznatovic, Jelena Karleusa Foto-montaža: ATA Images, Nikola Tomić

Na ročištu održanom 8. maja u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, Jelena Karleuša i njeni pravni zastupnici tražili su izuzećžće sudije u predmetu sa Cecom Ražnatović.

- Sudija protivno zakoniku o krivičnom postupku oduzima prava koja pripadaju mojoj stranci, kako će ona da iznosi odbranu. Da bih objasnio, kada je neko svedok u postupku on ima građansku dužnost da svedoči, dužan je da se odazove i da svedoči o onome što mu je poznato. Kada daje iskaz mora da govori istinu, a ako mu se postavi pitanje koje njega može da izloži krivičnom gonjenju onda ima pravo da to uskrati. Kada je u pitanju okrivljeni ne postoji krivično delo davanja lažnog iskaza okrivljenog. Okrivljeni ima pravo po zakoniku o krivičnom postupku da se brani ćutanjem i da uopšte ne iznosi svoju odbranu - rekao je nakon suđenja Jelenin advokat Zoran Ateljević.

Svetlana Ceca Ražnatović Svetlana Ceca Ražnatović, Foto: Nikola Tomić

- Ima pravo da iznosi svoju odbranu koja može biti istinita i neistunita jer suštinski ima pravo da laže. Sudija koji podučava moju stranku kako treba da se ponaša pred sudom kaže joj: ako vam se postavi pitanje, niste dužni da odgovorite na njega ako biste se izložili krivičnom gonjenju. To je glupost! Ona ima pravo da ćuti, laže, da uopšte ne odgovara na pitanja. Ja sam mu rekao da ne može to da traži od okrivljenog. Nakon što sam ga upozorio on je nastavio dalje. Zato sam tražio izuzeće, vređa pravo na odbranu, pogrešno podučava stranku, vređa pravo na pravično suđenje. Prvi put za 40 godina moje karijere sam čuo ovakav zahtev od sudije - zaključio je.

Jelena Karleuša, suđenje sa Cecom Ražnatović Jelena Karleuša sa advokatom Zoranom Ateljevićem, Foto: ATA Images

Međutim, kako se nezvanično saznaje, sud je odbio zahtev za izuzeće sudije.

Podsetimo, u pitanju je Cecina tužba zbog Jeleninih izjava u jednom dnevnom listu - da je Ražnatovićeva naručila ubistvo Zorana Davidovića Ćande.

VIDEO: Karleuša sva u crnom na suđenju sa Cecom

VIDEO: Ceca posle ročišta sa JK: Suđenje k'o suđenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA