≫ 

"Radovao se kao što se raduje svako siroče..." Emotivan govor Voje Brajovića o velikom Miši Janketiću (VIDEO) (FOTO)

- Kad pogledate njegovu poslednju u logu u ovoj TV seriji, videćete da je to dijamant - potresne su reči Voje Brajovića na komemoraciji

  • 2

Voja Brajović održao je emotivan govor posvećen svom prijatelju i kolegi Mihailu Miši Janketiću, čija je komemoracija danas, 18. maja, počela u 12 časova u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

- On se radovao kao što se raduje svako siroče. Velike stvari je doživljavao kao velike, a od malih stvari je pravio neku vrstu hiperbole. Podizao ih. I one su zaista postale toliko velike i njemu drage. I nama. Gurao je svaku ulogu do vrha brda, koja je na kraju postajala dragulj. Dragi kamen. I to se vidi u svim njegovim ulogama. Jedna od najvećih, a možda i posebnih... Kad pogledate njegovu poslednju u logu u ovoj TV seriji Miše Radivojevića ("Žmurke", prim. aut), videćete da je to dijamant - ispričao je Voja.

Komemoracija glumacu Miši Janketiću JDP

Voja Brajović / Foto: Nikola Tomić

- A to vreme... Jedan okrutni diktator. On je uspeo da se s tim nosi. I kao pedagog i kao glumac koji je doživljavao mnoge generacije. Umeo je da kaže: "Ja njih uopšte ne razumem i ne usuđujem se da radim bilo šta što oni rade, ali ih podržavam i volim baš takve". I zato je on ostao tako savremen i moderan do kraja - Vojine su reči o pokojnom velikanu srpskog i jugoslovenskog glumišta.

Govor pogledajte na početku teksta.

Komemoracija glumacu Miši Janketiću JDP

Voja Brajović / Foto: Nikola Tomić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA