Šmekerski: Aco Pejović poklonio deset violina i pet violončela muzičkoj školi koju je pohađao (FOTO)

Donacija je uručena dan pre nego je pevačeva generacija proslavila godišnjicu maturske večeri

  • 1
Aco Pejović, koncert Aco Pejović / Foto: ATA Images

Koliki je Aco Pejović šmeker pokazao je kada je svojoj Muzičkoj školi "Vasa Pavić" u Podgorici donirao 10 violina, pet violončela i 10 pulteva!

Gest zaista vredan ogromnog poštovanja, ali da krenemo redom. Direktorka pomenute Umetničke srednje škole za muziku i balet Zoja Đurović bila je Pejovićeva profesorka tokom njegovog školovanja, a mnogo njegovih prijatelja iz đačke klupe sada rade kao profesori u pomenutoj školi.

Shodno tome, Aco je imao prilike i da čuje s kojim se sve problemima susreću, a kako je i sam bio učenik iste, nije mnogo razmišljao, nego kupio potrebne instrumente za talentovane đake.

Aco Pejović Aco Pejović i Zoja Đurović / Foto: Privatna arhiva

Donacija je uručena dan pre nego je njegova generacija proslavila godišnjicu maturske večeri, u čiju su se organizaciju uključili upravo Aco i njegov kum Nebojša Mrvaljević.

- Ne bih mnogo govorio o ovoj temi, želeo sam samo da pomognem talentovanim klincima i mojim prijateljima da novac ne bude kamen spoticanja u  njihovom obrazovanju i radu ove fenomenalne škole - rekao nam je Aco, a mi pozivamo sve javne ličnosti da slede primer ovog populatnog pevača i humaniste.

VIDEO: Aco Pejović na Anastasijinom rođendanu imao posebnu poruku za Cecu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA