≫ 

Veliki udarac za lepu glumicu: Preminuo muž Đine iz "Srećnih ljudi"

Jugoslava je, samo 3 dana pre smrti supruga, na Instagramu objavila njihovu crno belu fotografiju, napisavši "Srećni dani"

  • 3
Jugoslava Drašković i Zoran Cvetanović Jugoslava Drašković i Zoran Cvetanović, Foto: Instagram

Zoran Cvetanović, suprug glumice Jugoslave Drašković (50), preminuo je u četvrtak ujutru, 4. jula, u 61. godini života.

Komemoracija će se održati u subotu 06. jula sa početkom u 10 sati u bioskopu Roda Cineplexxa istog dana održaće se sahrana na Centralnom groblju u 12 časova (izjave saučešća), dok je opelo u 12.30 časova.

Jugoslava je, samo 3 dana pre smrti supruga, na Instagramu objavila njihovu crno belu fotografiju, napisavši "Srećni dani".

 
 
 
View this post on Instagram
#happydays @jovovic.dejanA post shared by Draskovic Jugoslava (@dzupica) on

Cvetanović je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu 1983 godine. Od 1983. do 1986. godine radio je u kompaniji Indust Impex, na poslovima uvoza i izvoza.

Od 1986. do 1996. bio je zaposlen u Jugoslavija filmu na poziciji komercijalnog direktora zaduženog za svetsku prodaju domaćih filmova,uvoz stranih filmova i promociju domaćih filmova na stranim festivalima. Od 1996. godine, kada je osnovao kompaniju Art Vista bavio se filmskom produkcijom, distribucijom i prikazivanjem filmova u bioskopima, a pokrenuo je i mrežu pokretnih digitalnih bioskopa u 2D i 3D tehnologiji u više od 120 mesta u Srbiji i Crnoj Gori.

Jugoslava Drašković, Zoran Cvetanović ćerka Maša Jugoslava i Zoran sa ćerkom Mašom, Foto: Instagram/dzupica

Osnivač je prikazivačke mreže u koju su redom ulazili bioskopi u Beogradu: Vuk, Roda Cineplex, Šumadija - Roda 2, u Novom Sadu Arena Cineplex, u Srbiji i regionu Mobil 3D Cinema. Kao kruna uspeha, 2018. godine osniva zajedničku kompaniju sa austrijskim lancem bioskopa CINEPLEXX INTERNATIONAL Gmbh u Novom Sadu, u okviru kojeg funkcioniše najmoderniji bioskop u Srbiji i regionu, Cineplexx Promenada.

Na polju filmske distribucije, mnogi najuspešniji filmovi domaće produkcije svoj put do bioskopske publike našli su upravo zahvaljujući distribuciji Art Viste.

Posle 33 godine provedene u reproduktivnoj kinematografiji ulazi u snimanje svog prvog filma, kao koproducent filma "Južni vetar" koji ostvaruje zapažen uspeh u zemlji, regionu i svetu. Zoran Cvetanović uspeo je da napravi vertikalnu povezanost kompletnog biznisa, zaokruživši proces od produkcije, distribucije, prikazivanja filmova i svetske prodaje i može se slobodno reći da je Art Vista jedina od retkih kompanija iz oblasti domaće kinematografije koja je uspela u tome.

Cvetanović je od 2012. bio član AKADEMIJE FILMSKE UMETNOSTI I NAUKE (AFUN), u periodima od 2003. do 2007. i od 2013. do 2015. bio je član upravnog odbora FILMSKOG CENTRA SRBIJE, predsednik SEKCIJE FILMSKIH PRIKAZIVAČA SRBIJE, pri privrednoj komori Srbije i član predsedništva GRUPACIJE ZA KINEMATOGRAFIJU, pri privrednoj komori Srbije. Nagrađen je prizanjem POSLOVNOG LIDERA za 2018. koju dodeljuje Provredna komora Srbije.

Zoran Cvetanović je ostavio neizbrisiv trag u razvoju domaće filmske scene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA