≫ 

Anđelinin autorski tekst nakon niza teških optužbi: "Ne bude se žene svako jutro sa željom za borbu"

- Žene koje se zalažu za ljudska prava u mnogim zemljama i dalje su označene kao "devijanti", "loše majke", "teške" ili "luzeri" - napisala je

  • 4
Anđelina Džoli Foto: Tanjug/AP

Nakon razvoda od Breda Pita (55), život glumice i aktivistkinje za ljudska prava Anđeline Džoli (44) nimalo nije lak.

Anđelina i njen život stalno su pod osudom javnosti, optužuju je da je loša majka i skandalozni tekstovi američkih tabloida koji neprestano komentarišu njen život nakon razvoda.

Posle nedavnih optužbi dugogodišnje dadilje porodice Džoli-Pit, lepoj Anđi je svega preko glave pa je odlučila da "uzvrati udarac" i svima "zapuši" usta brijlijantnim autorskim tekstom koji je napisala za američki magazin "Elle" u kom navodi da je svetu potrebno više žena ratnika poput nje.

Anđelina Džoli Anđelina Džoli, Foto: Profimedia

Ona dodaje da bi u prošlosti verovatno bila spaljena zbog mnogih poteza, ali da je to čini ponosnom i da ima veću želju da svetu pokaže svoju snagu i time podrži sve hrabre žene.

- Šta je to sa snagom želje slobodnog uma i tela, koja se smatrala tako opasnom kroz istoriju? - pitanje je kojim je Anđelina započela svoj tekst.

Angelina Jolie, Vivienne, Anđelina Džoli Anđelina Džoli, Foto: Profimedia/Backgrid

- Žene bi mogle biti optužene za veštičarenje zbog nezavisnog intimnog odnosa, zbog toga što govore o politici i religiji, ili se drugačije oblače. Da sam živela u ranijim vremenima, mogla sam više puta biti spaljena na lomači prosto zbog toga što bih bila ono što jesam - napisala je glumica.

Anđelina Džoli važi za jednu od velikih aktivistkinja za ljudska prava, a naročito prava žena i zato se u tekstu osvrnula i podržala žene koje žele da se bave politikom.

Anđelina Džoli Anđelina Džoli, Foto: Tanjug/AP

- Zapanjujuće je koliko se često žene koje se kandiduju za neku političku funkciju u demokratskim zemljama opisuju kao veštice.Okupite grupu jakih žena, i najpre će ih neko opisati kao "Koven"- tehnički pojam, da budem jasna, za okupljanje veštica koje se noću sastaju kako bi se družile sa djavolom - nastavila je.

Anđelina Džoli Anđelina Džoli, Foto: Profimedia/AFP

Anđelina ističe da je svetu potrebeno više opakih žena koje su umorne od stalne nepravde i maltretiranja i spremne da se sa tim izbore.

- Ne bude se žene svako jutro sa željom za borbu. Želimo da budemo u stanju da budemo blage i negovane, graciozne i voljene. Nisu svi rođeni da se bore. I nemamo nikakvih magičnih moći. Ono što imamo je mogućnost da podržimo jedne druge i radimo s mnogo neverovatnih muškaraca koji vrednuju i poštuju žene kao one koje su im jednake - naglasila je glumica.

- Često kažem mojim ćerkama da je najvažnije što mogu učiniti - razviti svoje mozgove. Uvek možeš obući lepu haljinu, ali nije važno šta nosiš spolja, ako tvoj um nije jak. Ne postoji ništa atraktivnije - može se čak reći i očaravajuće - od žene koja ima nezavisnu volju i sopstvena mišljenja - poručila je.

VIDEO: Nova drama u porodici Anđeline Džoli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    8. avgust 2019 | 11:46

    Da si vestica,vestica si

  • Srle

    8. avgust 2019 | 13:33

    Propalitet plaćenički!!!!!!

  • Biljana NK

    8. avgust 2019 | 13:16

    Koliko ja znam niko ne može biti spaljen na lomači više puta . Tako da ova žena , koja nema pojma šta je težak život , piše nebuloze .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA