Senidah ide na Evroviziju: Slovenci izabrali svoju predstavnicu!

Kako zasad stvari stoje, ona će sledeće godine dobiti priliku od organizatora da sama predstavlja svoju državu, bez učešća na nacionalnom takmičenju

  • 18

Slovenačka pevačica Senidah je jedna od najpopularnijih muzičkih zvezda u regionu, a sledeće godine predstaviće Sloveniju na Evroviziji koja će biti održana u Holandiji.

Trenutno jedna od najpopularnijih muzičarki na ovim prostorima još ranije je imala želju da se oproba na najstarijem muzičkom takmičenju, a 2014. bila je na korak da u tome uspe. Sa svojim bendom Muff tada je osvojila drugo mesto na slovenačkom festivalu Pesem Evrovizije.

Senidah

Senidah, Foto: Marko Jovanović

Kako zasad stvari stoje, ona će sledeće godine dobiti priliku od organizatora da sama predstavlja svoju državu, bez učešća na nacionalnom takmičenju, i već je počela da pravi pesmu za tu priliku.

- Senida se jako obradovala pozivu da predstavlja Sloveniju u Holandiji. Evrovizija je njena velika ljubav. Sve to dolazi sada, kada Senida pokušava da gradi internacionalnu karijeru, pa će joj festival evropske muzike dobro doći da sebe predstavi publici izvan Starog kontinenta - rekao je izvor blizak pevačici.

Senidah promocija albuma

Senidah, Foto: Nikola Tomić

Organizatori veruju da će upravo ona postići uspeh na evrovizijskom takmičenju jer izvodi vrstu muzike koja je apsolutni hit u celom svetu, prenosi Kurir.

Senida (34) na muzičku scenu zakoračila je 2010. singlom "Pustinjom". Dugo joj je trebalo da postigne komercijalni uspeh jer trep muzika nije bila popularna na ovim prostorima. Vrtoglavi skok popularnosti dogodio joj se tek 2018. godine, kada je izašao njen singl "Slađana", potom i album "Bez tebe", kao i megahit "Mišići".

VIDEO: Senidah totalno promenila imidž, zagrmela kao vatrena crnka na festivalu "Ulaz"

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sremac

    12. avgust 2019 | 23:05

    ja bih poslao nase trubace big bend pa kako prodju da prodju

  • samo vas posmatram

    12. avgust 2019 | 22:36

    Od Srbije dobija max broj bodova bez obzira koliko su slovenci nama dali, mi smo takvi, zaboravljamo a ulizujemo se

  • Stole

    13. avgust 2019 | 10:04

    Da joj nije Srbije niko ne bi ni znao za nju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA