≫ 

Vesni uskraćena autorska prava, dobija i manju platu: "Odgovor od Bujoševića nikad nisam dobila!"

  • 16
Vesna Dedić

Printskrin: TV Pink

Vesna Dedić se oseća kao da je na crnoj listi televizije RTS, za koju radi skoro dve decenije.

Naime, nakon promene termina emitovanja emisije, za šta nije ni znala, potom ukidanja, pa skraćivanja emisije "Balkanskom ulicom", Vesna je sada uskraćena i za iznos plate koji joj, kako kaže, pripada.

Naime, na sajtu Javnog servisa objavljeni su iznosi mesečne zarade urednika, urednika dopisništva, urednika emisije 1, urednika emisije 2, kao i urednika emisije s autorskim doprinosom.

Po, samo Javnom servisu, poznatom pravilu, Vesna je proglašena urednikom emisije 2, pa njena mesečna plata iznosi 62.113 dinara, umesto 90.062 dinara, koliko prima urednik s autorskim doprinosom, što Vesna Dedić jeste.

Danijela Karić i Ivan Mileusnić venčanje, Vila Jelena

Vesna Dedić, Foto: Nikola Tomić

Vesna je ovu tabelu sa sajta RTS objavila na svom Instagram profilu i zapitala se ko umesto nje vodi i uređuje njenu emisiju već više od dve decenije.

- Čitam na sajtu RTS a da sam ja urednik 2, a ne urednik s autorskim doprinosom. Ko je onda autor emisije "Balkanskom ulicom"?! Da li sam ono ja na RTS-u nedeljom?! - napisala je Dedićeva, koja je, kako kaže, to pitanje postavila i direktoru Javnog servisa.

Odavno još, kaže, ali odgovor nikada nije dobila.

- Ja sam pre nekoliko godina pisala Draganu Bujoševiću i istakla da je red da imam platu kao urednik s autorskim doprinosom, pošto ja to jesam, ali mi nikada nije odgovorio. I danas mi nije jasno ko su urednici s autorskim doprinosom RTS-a?! Na mom rešenju piše da sam ja urednik 2 i nikada do danas nisam dobila novo rešenje. Nestvarno mi je da na Javnom servisu neko prima platu kao autor, a da ja ne primam - kaže Vesna Dedić za Alo.

Vesna Dedić

Vesna Dedić, Foto: Aleksandra Bogićević

Podsetimo, kada je u maju emisija "Balkanskom ulicom" skinuta sa programske šeme RTS, Vesna je rekla da nema nameru da ode sa Javnog servisa.

Ne planiram da odlazim sa RTS posle 28 godina. Znate, ja sam u ovoj kući bila urednik i voditelj najgledanijeg Jutarnjeg programa, autor najgledanije portretske emisije "Balkanskom ulicom", jedan od autora "Evrovizije" u Beogradu. To su sve veliki i važni televizijski formati. Želim samo da od jeseni dobijem kao autor mogućnost da kao nekada radim kvalitetne jednočasovne intervjue u kojima će moji gledaoci uživati - rekla je Dedićeva tim povodom za Novosti.

VIDEO: "Preplakala sam": Vesna Dedić otkrila koliko liči na svoje junakinje iz romana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гледалац

    18. avgust 2019 | 10:19

    Па цео живот радиш исти тип емисије а промениш само намештај. Не копирајте покојног Минимакса исувише је био велики за вас. Креативност - 100

  • Draganac

    18. avgust 2019 | 10:34

    Vrati se na prvi format emisije. Svaka izmena ti je sve gora. Da je emisija valjala jeste, bila je gledana, i treba sa se vrati na pocetak. Spusti se na zemlju Vesna, poletela si puno sokole crnogorski

  • filipa

    18. avgust 2019 | 10:07

    Dovoljno smo gledali kako u prvi plan gura svoje grudi, slušali kako se pohotno smeje kao da je zečica. Bez stila. Bilo je vreme da je neko upristoji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA