• 16

Vesni uskraćena autorska prava, dobija i manju platu: "Odgovor od Bujoševića nikad nisam dobila!"

  • 16

Vesna Dedić se oseća kao da je na crnoj listi televizije RTS, za koju radi skoro dve decenije.

Naime, nakon promene termina emitovanja emisije, za šta nije ni znala, potom ukidanja, pa skraćivanja emisije "Balkanskom ulicom", Vesna je sada uskraćena i za iznos plate koji joj, kako kaže, pripada.

Naime, na sajtu Javnog servisa objavljeni su iznosi mesečne zarade urednika, urednika dopisništva, urednika emisije 1, urednika emisije 2, kao i urednika emisije s autorskim doprinosom.

Po, samo Javnom servisu, poznatom pravilu, Vesna je proglašena urednikom emisije 2, pa njena mesečna plata iznosi 62.113 dinara, umesto 90.062 dinara, koliko prima urednik s autorskim doprinosom, što Vesna Dedić jeste.

Danijela Karić i Ivan Mileusnić venčanje, Vila Jelena

Vesna Dedić, Foto: Nikola Tomić

Vesna je ovu tabelu sa sajta RTS objavila na svom Instagram profilu i zapitala se ko umesto nje vodi i uređuje njenu emisiju već više od dve decenije.

- Čitam na sajtu RTS a da sam ja urednik 2, a ne urednik s autorskim doprinosom. Ko je onda autor emisije "Balkanskom ulicom"?! Da li sam ono ja na RTS-u nedeljom?! - napisala je Dedićeva, koja je, kako kaže, to pitanje postavila i direktoru Javnog servisa.

Odavno još, kaže, ali odgovor nikada nije dobila.

- Ja sam pre nekoliko godina pisala Draganu Bujoševiću i istakla da je red da imam platu kao urednik s autorskim doprinosom, pošto ja to jesam, ali mi nikada nije odgovorio. I danas mi nije jasno ko su urednici s autorskim doprinosom RTS-a?! Na mom rešenju piše da sam ja urednik 2 i nikada do danas nisam dobila novo rešenje. Nestvarno mi je da na Javnom servisu neko prima platu kao autor, a da ja ne primam - kaže Vesna Dedić za Alo.

Vesna Dedić

Vesna Dedić, Foto: Aleksandra Bogićević

Podsetimo, kada je u maju emisija "Balkanskom ulicom" skinuta sa programske šeme RTS, Vesna je rekla da nema nameru da ode sa Javnog servisa.

Ne planiram da odlazim sa RTS posle 28 godina. Znate, ja sam u ovoj kući bila urednik i voditelj najgledanijeg Jutarnjeg programa, autor najgledanije portretske emisije "Balkanskom ulicom", jedan od autora "Evrovizije" u Beogradu. To su sve veliki i važni televizijski formati. Želim samo da od jeseni dobijem kao autor mogućnost da kao nekada radim kvalitetne jednočasovne intervjue u kojima će moji gledaoci uživati - rekla je Dedićeva tim povodom za Novosti.

VIDEO: "Preplakala sam": Vesna Dedić otkrila koliko liči na svoje junakinje iz romana

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Nbgd

    Prava brdjanka! Place Crna Gora za tobom, a i drugim koji su dosli u Bgd. Hvataj voz i bezi!

  • Sibin

    Program javnog servisna, NULA a plate bas dobre I sve to placa narod!!!!!!

  • Jagodinka Simonović

    Neka gospođa Dedić pređe na javni servis CG. Tamo su sigurno bolji uslovi ako je javni servis RS loš. Nisu mi jasni Đetići koji se šunjaju po Beogradu i kukaju vrati se u rodnu grudu pa tamo radi. Nisam videla nadmenije stvorenje od dotične, gleda sve sa visine kao da je izmislila naizmeničnu struju, umislila da je riba sa 50 i kusur godina, drlja onu elektronsku cigaru i smara okolo. Ova treba da se ugleda na Lidiju Vukićević koja je za nju pojam u svakom smislu.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima