Šabanov miljenik kao na filmu: Emir Habibović najavio kaver čuvene Šaulićeve pesme (VIDEO)

- Ovu numeru sam odabrao jer je bila jedna od onih koje je Šaban najviše voleo da peva prilikom naših brojnih druženja, ali je i često tražio i da mu ja zapevam na uvce - kaže Emir

  • 6

Šest meseci posle smrti Šabana Šaulića, Emir Habibović, koga je kralj narodne muzike za života proglasio svojim naslednikom, objavio je najavu za kaver, koji je velikim delom posvećen upravo njegovom uzoru.

Mladi pevač je, naime, snimio kaver sa pet Šabanovih i deset svojih pesama, koji će publici predstaviti u septembru, a kao

najavu pripremio je pravi filmski trejler, u kome peva legendarnu pesmu “Hvala ti za ljubav”.

Emir Habibović Šaban Šaulić Emir Habibović i Šaban Šaulić, Foto: Privatna arhiva/Promo

- Ovu numeru sam odabrao jer je bila jedna od onih koje je Šaban najviše voleo da peva prilikom naših brojnih druženja, ali je i često tražio i da mu ja zapevam na uvce. Naravno, njegova interpretacija je nenadmašna, ali ja sam pesmu doneo na svoj način, u nameri da podsetim publiku na njenu vrednost - kaže Emir.

Emir Habibović Emir Habibović, Foto: Privatna arhiva/Promo

- Šaban je pisao i pesme za mene i učestvovao u stvaranju mog prošlogodišnjeg albuma “Ne otpisuj me”, tako da sam i na ovaj način želeo da mu se odužim. Verujem da će u ovom kaveru uživati svi ljubitelji dobre narodne muzike - kaže Emir, koji je pesme za kaver otpevao uz pratnju dva vrhunska orkestra: Borka Radivojevića i Enerdži benda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA