≫ 

Bivši član "Novih fosila" u jeku skandala: Preti mu zatvor od 9 meseci!

Nekadašnji član "Novih fosila" od 1. jula je pritvoru zbog sumnje da je naneo lakše povrede svojoj supruzi

  • 12

Poznati muzičar Rajko Dujmić (63), nekadašnji član grupe "Novi fosili", nalazi se u pritvoru u zagrebačkom zatvoru "Remetinec" jer se sumnjuči da je s više od dva promila alkohola u krvi pretio smrću i naneo lakše povrede supruzi Snježani Šimek Dujmić.

Državno tužiteljstvo traži strogu kaznu za njega, 9 meseci bezuslovnog zatvora i 9 meseci uslovno s četverogodišnjom rokom provere. Predložena je i mera obaveznog lečenja od zavisnosti.

Inače, Dujmiću, koji je u pritvoru od 1. jula, je u međuvremenu produžen istražni zatvor do 1. oktobra zbog opasnosti od ponavljanja dela, prenosi Jutarnji list.

Inače, incident se  1. jula u popodnevnim satima u zagrebačkom stanu Dujmićevih kada su se prvo posvađali. Verbalni sukob, kako se navodi, eskalirao je i prerastao u fizički, kada je Dujmić u jednom trenutku supruzi navoodno zapretio da će ju ubiti pritom je udarivši po licu.

Muzičara je policija su odvela u stanicu, a gospođi Dujmić us lekari evidentirali hematom na licu.

- Iduće nedelje ću podneti odgovor na optužnicu i čekamo zakazivanje optužnog veća. Što se tiče produženja istražnog zatvora, žalba na to je već podnesena i čeka se odluka Županijskog suda u Zagrebu. Moj klijent se u zatvoru dobro drži, vrlo je čvrsta osoba, svestan je situacije i problema u kojima se našao. Nema opravdanja za agresiju, no nije sve crno-belo kako se prezentuje u javnosti - rekla je za Jutarnji list Dujmićeva advokazica Sandra Hančić.

VIDEO: Simpatije i zaljubljenost posle godinu dana dobili strašan epilog

(Telegraf.rs/izvor: Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera

    24. avgust 2019 | 13:40

    Samo da ostane zabelezeno - ja sam dobio 10ak samara od pripite supruge, nakon povratka kuci kasno sa posla. Umesto da je sa svojih 100kg na slican nacin "otreznim", pozvah policiju - smejali su se, kazu pa odbrani se, izadji iz kuce i sacekaj da se otrezni i sl. I to razumem kao realnost, verovatno i zene dobijaju iste "savete". Naravno, pokrenut razvod i tu dolazi ono lose - deca ostaju sa majkom koja malo malo pa popije, a ja sam iseljen u podstanare, iz sopstvenog stana, jer ona "nema gde a i deca ostaju sa njom dok mladje dete ne napuni 18". Jer, majka je majka. Cak i ako popije. Alimentacija 50% plate. E o tome mesecima unazad pisu ovde muskarci, niko normalan ne opravdava nasilje, ali da su zene u daleko boljem polozaju kada dodje do razvoda, jesu. I naravno da su zloupotrebe tog polozaja nabujale poslednjih godina kao kisa. A ono sto najvise boli je, sto, ako se vec delimo na musko-zensko, ja videh milion muskih osuda muskog nasilja, a tek sporadicno zenske osude zenskog nasilja. Nakvise kada su same ostecene kao tetke ili bake.

  • mima

    24. avgust 2019 | 12:58

    kad bi u srbiji isli u zatvor oni sto biju zene zatvori bi bili prepuni,

  • istina

    24. avgust 2019 | 12:52

    Vidite da hrvati ne tuku samo nemocne srbe, tuku i zene ponekad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA