U ovoj zgradi na Vračaru je živela Ceca pre udaje za Arkana, a evo šta komšije danas kažu o njoj

Ceca se doselila u Beograd nakon što je završila srednju školu u rodnoj Žitorađi, 1993. godine, a godinu dana kasnije upoznala je Arkana

  • 2
Ceca Ražnatović Ceca Ražnatović/Foto: Instagram/cecaraznatovic

Folk zvezda Ceca Ražnatović je, kao što je poznato, rođena u Žitorađi gde je i odrasla, ali je i pre nego udaje za Željka Ražnatovića Arkana započela život u Beogradu, i to na Vračaru.

1993. godine, kada je imala objavljenih pet albuma, Ceca je nekoliko meseci živela kod prijateljice u zgradi na Vračaru.

Stan koji je Ceca kupila u Beogradu pre svog punoletstva u tom trenutku se renovirao. Pevačica do tada nije razmišljala o preseljenju u prestonicu, jer je završavala srednju školu u Žitorađi, gde je i živela. 1990. godine ostvarila je 350.000 prodatih primeraka albuma "Pustite me da ga vidim", a godinu dana kasnije izašao je njen album "Babaroga" koji je oborio sve rekorde. Ceca tada odlučuje da od zarađenog novca kupi sebi stan na Banovom brdu.

ceca stan vracar Kalenićeva Zgrada na Vračaru u kojoj je Ceca neko vreme živela/Foto: Google street

Tri godine kasnije, nakon što je završila srednju školu, Ceca odlučuje da se preseli u Beograd i tada započinje saradnju sa Marinom Tucaković i Aleksandrom Radulovićem Futom. Tada je počela i sa renoviranjem stana, a dok su radovi trajali živela je kao gost u stanu porodične prijateljice Dragice u Kalenićevoj ulici. Bio je to prvi stan u kojem je živela po dolasku u Beograd.

Nekoliko meseci kasnije, preselila se u svoj renovirani stan na Banovom Brdu, a već 1994. godine upoznaje Željka Ražnatovića Arkana, sa kojim ubrzo započinje zajednički život u Diplomatskom naselju, gde su živeli sve do 1997. kada je završena kuća u ulici Ljutice Bogdana, u kojoj Ceca i danas živi.

Željko Ražnatović Arkan Ceca i Željko Ražnatović Arkan/Foto: Vican Vicanović / Privatna arhiva Jovana Milivojević

Ta ista zgrada na četvrtom spratu u kojoj je pevačica živela nekoliko meseci i dalje je na Vračaru, a komšije se rado sećaju Cece iz mlađih dana.

- Jao, dobro ste me podsetili. Uvek se svima nama ljubazno javljala i pozdravljala, a bila je prelepa. Kao anđeo - rekla je jedna starija gospođa iz Kalenićeve ulice, koja je bila Cecina komšinica.

- Kada je snimila "Kukavicu" i "Šta je to u tvojim venama" ljudi su se ispod prozora skupljali i pevali njenu pesmu. To je bilo da ne poverujete, celom ulicom je odjekivala ta pesma, cveće je svakim danom stizalo ovde u Kalenićevu. Koliko je to bilo cveća, mislim da je mogla da otvori najveću cvećaru u Beogradu - ispričala je gospođa.

VIDEO: Ceca i Anastasija zapevale Kukavicu...

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA