• 0

Cloud festivale posetilo više od 920.000 ljudi! (FOTO)

Nova festivalska platforma je dala veliki doprinos da se obogati kulturna ponuda prestonice i da Beograd postane centar letnjih festivala u regionu

  • 0

Prvo izdanje festivalske platforme Cloud, u okviru koje su na Ušću održana tri muzička festivala, posetilo je više od 920.000 ljudi. Cloud festivali su tako postali jedan od najuspešnijih turističkih brendova Beograda i Srbije.

Beogradska kulturna mreža i Skymusic su organizaciju i produkciju festivala podigli na svetski nivo i posetiocima omogućili da uživaju u više od 140 koncerata i to besplatno. Sa Cloud festivalima počela je da živi i besplatna mobilna aplikacija Keep App, koja će i u narednom periodu omogućiti brojne

benefite za posetioce festivala.

Završeni Cloud festivali na Ušću

Muzički festival na Ušću, Foto: Live Production

Od 15. do 31. avgusta na najvećem koncertnom prostoru u zemlji tokom 11 večeri održani su koncerti rock, pop, trep, narodne i klasične muzike.
Prvi je održan tradicionalni Belgrade Beer Fest na kome je više od pola miliona ljudi uživalo u rock koncertima, koji su ponudili raznovrstan program na četiri bine. Ovo je bio najuspešniji festival za poslednjih pet godina, koji je osim Beograđana privukao i veliki broj domaćih i stranih turista.

Narednog vikenda, od 23. do 25. avgusta, na Ušću je održan prvi Belgrade Music Week, na kome su nastupile najveće domaće i regionalne zvezde pop, narodne i trep muzike, a većina njih su po prvi put imali priliku da pevaju na Ušću pred više od 310.000 posetilaca, koliko je posetilo festival tokom tri večeri.

Završeni Cloud festivali na Ušću

Muzički festival na Ušću, Foto: Promo

Poslednji vikend je bio posvećen ljubiteljima klasične muzike kada je održan četvrti po redu festival Noć muzike, koji je prvi put održan na Ušću. 30. avgusta na Ušću je ispisana nova stranica u istoriji klasične muzike, kada su pred više od 70.000 ljudi, nastupili Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, kao i svetska gudačka senzacija Apokaliptika. Zvuci klasične muzike, kao i jedinstveni spoj klasike i hevi metala "grmeli" su nad Beogradom, dok je publika sa oduševljenjem uživala u najvećem koncertu klasične muzike zahvaljujući agenciji Nova ideja, koja je Cloud platformu prepoznala kao pravog partnera i priliku da festival sa Tašmajdana preseli na Ušće.

Završeni Cloud festivali na Ušću

Muzički festival na Ušću, Foto: Promo

Cloud festivali su održani uz veliko razumevanje i podršku Grada Beograda, Beokom servisa, CEBEF-a, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunukacija, a Noć muzike je podržalo i Ministarstvo pravde. Pored gradskih i republičkih institucija, brojni partneri su dali veliki doprinos izgledu i bogatoj ponudi na festivalima.

Završeni Cloud festivali na Ušću

Muzički festival na Ušću, Foto: Marko Obradović

Pozicioniranje na svetskoj mapi festivala je strateški cilj Beograda i Srbije, jer je manifestacioni turizam postao jedan od najvažnijih segmenata razvoja turizma. Nova festivalska platforma je dala veliki doprinos da se obogati kulturna ponuda prestonice i da Beograd postane centar letnjih festivala u regionu, a najveći uspeh je što su organizatori omogućili da svi festivali budu potpuno besplatni.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima