≫ 

Lukasovo detinjstvo na Karaburmi: Šutirao ljude u prevozu, gađao ih blatom, u školi su ga šamarali

- Sa društvom sam uvek voleo da pravimo neke gluposti. Ulazili smo u gradski prevoz i igrali "Uvaljivanja". Šutirali smo ljude s leđa - rekao je poznati folker

  • 17
Aca Lukas Foto: ATA Images, Instagram/aleksandar_vuksanovic_official

Folk pevač Aca Lukas (50) kao dete bio je veliki mangup.

Svoje bezbrižno detinjstvo provodio je na Karaburmi, kada je često znao da sa svojim društvom šutira ljude po gradskom prevozu 'igrajući' se. Kao dete bio je jako problematičan i nemiran, a detinjstva se i dan danas seća kao najlepšeg perioda u svom životu kada je sve bilo bezbrižno i bezbednije.

- Kada sam ja bio klinac, dva pozornika su držali ceo kraj. Milicajci su šetali Karaburmom, na kojoj sam odrastao. Deca su sa komšilukom sedela ispred zgrade do ponoći. Ljudi su komunicirali, nisu se zaključavali čim padne prvi mrak kao sada. To je bilo neko bezbrižnije vreme. Pikali smo fudbal, igrali se rata, a onda su krenule pubertetske ludorije - priseća se Lukas mladosti i prelazi na problematičniji period.

Aca Lukas Aca Lukas, Foto: A. Nalbantjan

- Sa društvom sam uvek voleo da pravimo neke gluposti. Ulazili smo u gradski prevoz i igrali "Uvaljivanja". Šutirali smo ljude s leđa. Munemo ih, a onda pokazujemo da je to uradio neko drugi iz društva. Uvalimo ortaku, pa on naje*e, a ne onaj koji je šutnuo. Dobijali smo ćuške, bežali smo iz autobusa. Umeli smo komšijama da šutiramo i vrata - nastavio je Lukas.

- Na Karaburmi su uglavnom bile četvorospratnice. Krenemo sa četvrtog sprata da šutiramo vrata redom... Al' onda je jedan drugar krenuo sa drugog sprata da šutira i kada smo mi stigli dotle, naleteli smo na sve te ljude koji su već otvarali vrata. Imali samo foru i da gađamo prolaznike blatom. Napravimo kugle od blata, uzmemo pruće i gađamo - seća se Lukas.

Aca Lukas Aca Lukas, Foto: A. Nalbantjan

U školi su krenuli malo ozbiljniji problemi, te je Aca ispričao da su čak i pesnice 'radile'.

- Tukli smo se po školi, tukao sam i dobijao batine. Nije me nikada niko prebio, ali je bilo šamaranja. Dođe neko stariji, pa te išamara, pa ti pozoveš nekog svog starijeg, pa onda i on išamara njega. Vremena su se menjala, frka je počela kada sam krenuo da radim na splavu "Lukas". Ali i tada, kada je počeo haos, znala su se pravila među mangupima na Karaburmi. Postojali su kodeksi. Nisu dirali obične, normalne ljude. Bezbrižno su živeli, a ovo sada je otišlo dođavola - poručio je Lukas za Informer.

VIDEO: Lukas o Karleuši ni reč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Besta

    2. septembar 2019 | 10:11

    Cuj veliki mangup a udarao ljude po busu to se zove ne vaspitanje

  • Nina

    2. septembar 2019 | 11:28

    Ni sad nije nista ni bolji ni pametniji. I sad sutira ljude.

  • Zoo Cuvar

    2. septembar 2019 | 11:26

    Malo su te šamarali... Da su više možda bi nešto i ispalo od tebe a ovako žali bože...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA