≫ 

Brena je imala ritual nekoliko sati pred druženje sa Šabanom: Svaki put je radila istu stvar

- Šaban je bio jedan, jedinstveni neponovljiv, sa njim je uvek bila neka čarolija, pevao je suptilno, nežno, lepo - rekla je Brena

  • 1

Popularna pevačica Lepa Brena (58) otkrila je da od kolega najviše volela da sluša pokojnog legendarno pevača narodne muzike, Šabana Šaulića, pred čiji je nastup imala određene rituale.

- Sav repertoar koji se peva u našoj kući čine pesme koje znam ceo život. Da bih ostala negde van kuće dugo, taj neko mora dobro da peva i da ima poseban osećaj za muziku, da bude genije, da me nečim zadrži. Mnogo sam volela da slušam Šabana Šaulića. Tad sam imala ritual, spavam do 10-11 uveče jer znam da će njegov merak, duša i emocija da se dese oko jedan-dva posle ponoći. Volela sam da to sačekam i u tome da uživam. On je bio jedan, jedinstveni neponovljiv. Sa Šabanom je uvek bila neka čarolija. Pevao je suptilno, nežno, lepo - rekla je Brena.

Lepa Brena Lepa Brena, Foto: A. Nalbantjan

Vlasnica Granda i pevačica Dragana Mirković počele su karijeru u isto vreme, a kada se sretnu pričaju o svemu i svačemu. Iako su se borile svaka za svoju karijeru.

- Dragana i ja smo počele da radimo otprilike u isto vreme - osamdesetih godina, i čini mi se da se najlepše neguju ta stara prijateljstva. Nas dve kada se čujemo najmanje pričamo o poslu i šoubiznisu. Za sve ove godine imamo toliko tema i, kao što je ona rekla, prošle smo mnogo dobrih, ali, nažalost, i loših stvari. Naravno da to ostaje među nama i nije za šire narodne mase. Dragana i ja pričamo i o ženskim stvarima, zdravlju, lepoti, gde će ko da ide, kako su deca - objasnila je pevačica i dodala da mešu njima dvema nije bilo rivalstva.

- Ne , iako ljudi verovatno misle drugačije. Mi smo dosta vremena provele zajedno dok smo pravile karijere, svaka za sebe. I Dragana je kao i ja bila usamljena. Dok je običan svet išao u škole, na fakultete, izlazio, provodio se, zaljubljivao se i udavao, nas dve smo išle na koncerte i to je jedino što je bilo bitno. Viđale smo se eventualno na ručku, kada uspemo da nađemo slobodno vreme za to. Čak i to malo vremena volele smo da iskoristimo tako što bismo negde pojele sendvič, obule patike, digle noge uvisi tako se odmarale - rekla je Brena.

Lepa Brena, Dragana Mirković, Nikad Nije Kasno, Finale Dragana Mirković i Lepa Brena, Foto: NIkola Tomić

Pevačica je istakla da se sa Mirkovićevom nikada nije posvađala i da su tada funkcionisale potpuno drugačije od svojih vršnjaka.

- Novinari su tada kao i danas imali bujnu maštu. Dragana i ja ne bismo imale toliko vremena da doživimo toliko anegdota i izmišljenih priča koje su objavljivane. Znalo se kako funkcionišemo. Ustaneš, našminkaš se, sedneš u autobus, ideš na koncert, pevaš i vratiš se u hotel. Sutradan putuješ u drugo mesto i tako u krug. Nas dve smo se ceo život smejale tim pričama - kaže Brena koja planira da poseti Draganin dvorac u Beču kada budu obe imale više vremena - zaključila je pevačica za Kurir.

VIDEO: Brena napravila neviđeni spektakl na Music Weeku pred krcatim Ušćem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA